Pune sare într-o șosetă și te va scăpa de probleme. Trucuri cu sare care dau rezultate, explicate de doctor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pune sare într-o șosetă și te va scăpa de probleme. Trucuri cu sare care dau rezultate explicate de doctor / Foto: Unsplash
Pune sare într-o șosetă și te va scăpa de probleme. Trucuri cu sare care dau rezultate explicate de doctor / Foto: Unsplash

Fiecare familie are câteva remedii casnice pentru a ajuta la tratarea rănilor și a bolilor, cum ar fi sarea, utilizată pentru multe probleme sau inhalarea piperului Cayenne pentru a opri sângerarea nazală. Iată cele mai folosite trucuri sau leacuri băbești.

De-a lungul anilor, până a evoluat medicina, oamenii se tratau adesea cu remediile de casă pe care mamele sau bunicile lor i-au învățat să combată diferite afecțiuni. Când doctorii au examinat dacă fiecare remediu a funcționat cu adevărat sau nu, de multe ori s-a descoperit o bază științifică care dădea crezare sfaturilor bunicii.

O doctoriță fascinată de trucurile pacienților a rescris în cartea sa tratamentele preferate ale bunicilor pentru mai mult de 90 de afecțiuni ale copilăriei. Pentru fiecare dintre ele, ea explică afecțiunea, tratamentul convențional pentru afecțiune, remediile de casă pe care le folosesc părinții și de ce funcționează, conform CBS News.

 

Trucuri cu sare pentru sănătate 

 

Dureri în gât - Gargara cu apă caldă cu SARE oferă ușurare, reduce umflăturile și nu permite bacteriilor să înflorească. Gargara cu un amestec de o linguriță de pulbere de frunze de BAYBERRY și o linguriță de GINGER într-o cană de apă la temperatura camerei înlătură, de asemenea, usturimea durerilor de gât.

Nas înfundat - Pulverizarea periodică cu două lingurițe de SARE într-o cană de apă la temperatura camerei într-un recipient de stoarcere menține secrețiile nazale suficient de subțiri pentru a le putea sufla ușor, iar soluția de apă sărată ajută la contracția membranelor umflate, eliberând pasajele nazale pentru ca dumneavoastră să respirați mai ușor.

Dureri de ureche - puneți o ceașcă de sare în cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute. Folosiți sare grunjoasă și aruncați-o într-o șosetă groasă. Șoseta are rolul de a preveni arsurile. Aplicați ciorapul pe urechea dureroasă și acesta scoate lichidul din ureche. Acest lucru ameliorează disconfortul unei dureri de ureche până când puteți ajunge la un medic.

 

Alte trucuri de casă pentru răceală și durere

 

Bicarbonat de sodiu: Există o altă utilizare pentru bicarbonatul de sodiu, potrivit lui Beard. Acesta este excelent pentru a îndepărta o mâncărime. Ea spune că este minunat pentru urticarie. Trebuie doar să îl amestecați cu puțină apă pentru a forma o pastă. Baia într-o baie cu bicarbonat de sodiu este, de asemenea, foarte eficientă pentru mâncărimi. Ea sugerează aplicarea a trei linguri de bicarbonat de sodiu într-o baie. Când ieșiți din baie, va rămâne un reziduu pe piele. Lasă-l acolo și usucă-te doar cu un tampon.

Oțet: Este minunat dacă sunteți la plajă și vă înțepați cu o meduză. Mai întâi culege nisip și freacă zona cu nisipul și apoi pune niște oțet pe ea. Oțetul este, de asemenea, excelent pentru urechea înotătorului. Dacă sunteți predispus la urechea înotătorului (unde lichidul se adună în urechea externă și bacteriile se dezvoltă provocând o infecție), puneți câteva picături de oțet în fiecare ureche înainte și după înot. Beard spune să folosești oțetul ca o compresă dacă te încordezi sau te încordezi ceva. Înmuiați o cârpă în oțet și înfășurați-o în jurul entorsei în timp ce faceți o compresă. Aceasta limitează umflarea și reduce durerile. De asemenea, ar trebui să vă odihniți, să puneți gheață și să ridicați entorsa sau întinderea.

Febra - Sunt recomandate medicamentele tradiționale pentru scăderea febrei, cum ar fi Tylenol și ibuprofenul, dar dacă tăiați o ceapă în două și puneți câte o jumătate pe talpa fiecărui picior, aceasta va scoate febra din corp. Așa cum mai mulți părinți i-au demonstrat doctorului Beard, atunci când ceapa devine maro (este "gătită"), temperatura corpului a fost scăzută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel