Pui BBQ Korean Glazurat. O rețetă exotică gata în 15 minute! Delectează-te cu arome inedite, ușor picante

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pui BBQ Korean Glazuart. O rețetă exotică gata în 15 minute! Delectează-te cu arome inedite, ușor picante
Pui BBQ Korean Glazuart. O rețetă exotică gata în 15 minute! Delectează-te cu arome inedite, ușor picante

Puiul BBQ coreean este o rețetă rapidă și fabuloasă de cină plină de arome mari de usturoi, ghimbir, sos de soia, sriracha și multe altele! Este ușor picantă și se gătește în mai puțin de 15 minute!!!

Puiul BBQ coreean este un fel de mâncare coreeană clasică cunoscută și sub numele de rețeta Dak Bulgogi sau Chicken Bulgogi. 

"Bulgogi" înseamnă "carne de foc" și se referă la carnea tăiată în felii subțiri care se frige pe grătar. Puiul coreean la grătar poate fi gătit și ca o rețetă de frigărui.

Modul de preparare este rapid și ușor, oricând, indiferent de ora din zi.

 

Pui korean glazurat - Ingrediente pentru rețetă 

 

- Piept de pui dezosat și fără piele - dimensiunea pieptului de pui individual nu contează în această rețetă, deoarece va fi tăiat în cuburi de mărimea unei mușcături. 

- Ulei de susan - adaugă o aromă clasică delicioasă în timpul gătitului.

- Sos de soia - se poate folosi sos de soia obișnuit sau fără gluten. De asemenea, se poate folosi sos de soia cu conținut scăzut de sodiu, dacă se dorește.

- Ketchup - NU este un ingredient clasic, dar unul pe care va construi o aromă delicioasă.

- Condimente: Chimen, praf de usturoi, paprika și ghimbir măcinat. Toate adaugă arome complexe minunate.

- Sriracha - Sosul adaugă o ușoară picanterie.

- Oțet de vin de orez - adaugă un pic de gust picant.

- Zahăr brun și miere - creează dulceața care completează aromele sărate și picante.

- Bulion de pui cu conținut scăzut de sodiu - intensifică aroma de pui și adaugă arome savuroase la sos.

- Amidon de porumb - ajută la îngroșarea sosului pentru o acoperire minunată a puiului.

- Sare și piper după gust

 

Pui korean glazurat - Rețeta pas cu pas

 

PASUL 1: Combinați ingredientele pentru sos într-un castron mic și bateți pentru a le combina.

PASUL 2: Într-un castron separat, combinați bulionul de pui și amidonul de porumb; bateți pentru a combina.

PASUL 3: Încălziți uleiul de susan într-o tigaie mare sau tigaie (de preferat antiaderentă) la foc mediu. Adăugați puiul și gătiți 4 minute până când devine alb la exterior. Puiul nu trebuie să fie complet gătit.

PASUL 4: Adăugați sosul la pui. Se amestecă pentru a se acoperi și se gătește 3 minute.

PASUL 5: Turnați amestecul de bulion de pui. Gătiți 4-6 minute până când puiul este gata și sosul s-a îngroșat. Serviți fierbinte peste orez.

 

Sfaturi pentru un preparat mai gustos


Aveți totul pregătit înainte de a începe să gătiți. Rețetele de sote prăjite sunt grozave pentru că se prepară rapid.

Asta înseamnă, de asemenea, că se gătesc rapid, așa că nu aveți timp să vă pregătiți în timp ce gătiți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel