Proxeneți din Tulcea, ARESTAȚI după ce victimele au revenit în țară. "Dintr-o dată, aveau mai multe soții"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O grupare de proxeneți din Tulcea, care a funcționat între anii 2013 - 2020 prin racolarea unor tinere cu promisiunea unei relații serioase și exploatarea lor în străinătate, a fost destructurată. Epidemia a readus victimele în țară, moment în care proxeneții au realizat că au mai multe "soții". 

Procurorii DIICOT Tulcea și polițiștii au făcut 4 percheziții domiciliare în orașul Măcin, județul Tulcea, la locuințele mai multor persoane cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în proxenetism.

În perioada anilor 2013 – 2020, în județul Tulcea a fost constituit un grup infracțional organizat prin care se racolau fete, prin metoda "lover boy", în scopul exploatării sexuale a acestora în Olanda, Germania, Spania și Elveția .

"În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, liderul grupării infracționale avea rolul de coordonare a activității infracționale prin colectarea și gestionarea banilor proveniți din practicarea prostituției de către persoanele vătămate, înlesnirea practicării prostituției prin întreținerea unei atmosfere de familie, intervenția și aplanarea conflictelor ce apăreau între persoanele vătămate, între acestea și membri ai grupării, îndemnarea tinerelor la practicarea prostituției sub pretextul iluzoriu al formării și întreținerii unei familii, iar ceilalți membri ai grupării aveau rolul de a determina și înlesni practicarea prostituției de către mai multe tinere prin metodași de a obține sume de bani de pe urma practicării prostituției de către acestea", transmite DIICOT.

Din cauza epidemiei de coronavirus, fetele au fost nevoite să revină în România, moment în care membrii grupării au realizat că sunt mai multe "soții" sau "concubine" ale aceluiași inculpat, iar pentru a se evita întâlnirea și conflictele dintre acestea s-a discutat despre posibilitatea cumpărării sau închirierii unor garsoniere în orașul Măcin, în care unele dintre acestea să fie cazate.

La percheziții au fost identificate și ridicate sumele de 39.400 euro, 15.500 coroane suedeze, 9.575 lei, 10 telefoane mobile și două autoturisme de lux cu valoare de aproximativ 70.000 euro.

Trei persoane au fost arestate în acest caz de Tribunalul Tulcea, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel