Protestul angajaților italieni de la Philips afectează Fabrica din Orăștie

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Philips Saeco deturnează mărfurile în România, pentru a preveni blocarea tirurilor de către angajații italieni, care riscă să fie concediați.

 

Philips, proprietarul brandului Saeco, a cerut furnizorilor săi să trimită anumite componente din Europa de Est, la fabrica din Orăştie, pentru a evita protestul angajaților care riscă să fie concediaţi.

 

Tensiunea de la fabrica Saeco din Gaggio Montano, Bologna a atins limita maximă. Muncitorii au amenințat cu blocarea camioanelor cu marfă, așa că produsele vor fi deturnate în România.

 

De mai bine de o lună și jumătate muncitorii protestează faţă de concedierea a 243 de persoane, prin ocuparea spațiilor și oprirea tuturor camioanelor care vin și pleacă. Tocmai pentru a evita acest blocaj, Philips, proprietarul brandului, a cerut furnizorilor săi să trimită anumite componente în Europa de Est, la fabrica din Orăştie. Acest lucru a fost confirmat chiar de societate, într-o notă transmisă marți 12 ianuarie, provocând greva imediată a angajaților care se aflau în tură: la aflarea veștii au părăsit imediat fabrica.


Blocarea producției și logisticii la fabrica din Gaggio Montano, care durează de 48 de zile - se arată în comunicat - a forțat, din păcate, societatea să activeze procedurile pentru a cere furnizorilor săi să trimită temporar componentele necesare pentru producerea de mașini automate seria Intelia, către fabrica românească din Orăştie". Este apoi precizat că inițiativa "nu reprezintă mutarea unei liniei de producție," și are ,,un singur scop, de a respecta termenele de livrare a comenzilor din portofoliu, protejând interesele în primul ale fabricii italiene şi ale cotelor de piaţă ale seriei Intelia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel