PROTESTELE magistraților se extind în societate: „TOȚI pentru JUSTIȚIE!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Românii s-au alăturat protestelor magistraților sub diferite forme pentru a-și arăta solidaritatea după ce Guvernul Dăncilă a adus modificări la Legile Justiției

Actori și spectatori, profesori și studenți, filosofi, scriitori sau matematicieni, cu toții au dorit să tragă semnale de alarmă din cauza celor ce se întâmplă în România.

Protestele magistraților au început odată cu adoptarea controversatei Ordonanțe de Urgență 7/2019. Din 19 februarie s-a ieșit în stradă pentru a se reaminti că Politicul nu are dreptul să îi intimideze sau să încerce să îi supună pe magistrați și că acolo unde Justiție nu e, nimic nu e, scrie Ziare.com.

În acele prime zile, în semn de solidaritate cu magistrații și pentru a-și arata nemulțumirea față de indiferența Guvernului, la Cluj trecătorii au blocat o stradă.

Magistraților li s-au alăturat apoi actorii, ale căror mesaje și declarații au stârnit emoții.

Gestul actorilor Teatrului Național din București a fost aplaudat de miile de bucureșteni care au mărșăluit între sediul Guvernului și Ministerul Justiției, scandând sloganul devenit deja celebru „Nu vrem să fim o nație de hoți!”. S-a ieșit în stradă în toată țara, din Iași și până în Timișoara, de la Cluj Napoca și până în Teleorman.

Protestele judecătorilor și procurorilor continuă și ajung în toate colțurile țării.

Citește și Magistrații PROTESTEAZĂ în toată România. Lista instanțelor și parchetelor cu activitate suspendată

 

Profesori și studenți

 

Iar în ultimele zile acestora li s-au alăturat profesori și studenți. Universitatea București, de exemplu, și-a reconfirmat reputația de pilon al societății.

„Un popor care alege politicieni corupți, hoți și trădători nu e victimă, ci complice”, scria pe una dintre pancartele purtate la protestul organizat joi, 7 martie, de studenți și profesori de la facultățile de Filosofie, Litere sau Matematică.

Nici profesorii și studenții de la SNSPA nu au rămas indiferenți la frământările din societate, manifestându-și solidaritea cu magistrații și „condamnând orice încercare de subordonare politică a Justiției”.

Și la Sibiu, orașul unde de mai bine de doi ani se protestează zilnic din cauza abuzurilor la care este supusă Justiția, studenții și profesorii de la Litere și Arte au ieșit pe treptele facultății sub sloganul „Toți pentru Justiție”.

Nici studenții Facultății de Drept de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj nu au rămas nepăsători.

Un protest inedit este cel al lui Ștefan Mandachi, suceveanul care a făcut pe banii lui un metru de autostradă. Acesta a decis se suspende din avocatură pentru câteva luni, în semn de solidaritate cu magistrații.

 

Actorii și magistrații ies din nou în stradă

 

Astăzi, de la oră 12.00, magistrații ies din nou pe treptele Curții de Apel Cluj și toți cei care vor să le arate sprijinul lor sunt invitați să le fie alături pentru 30 de minute. „Justiția pedepsește corupția! Nu invers”, este mesajul principal al evenimentului anunțat pe Facebook.

Citește și Tudor Chirilă merge la PROTEST: "Îi invităm să ni se alăture. Nu IUBIM INFRACTORII"

Tot astăzi, dar seara, mai mulți actori, regizori și fotografi vor protesta în față Teatrului de Comedie din Capitală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel