Proteste împotriva restricţiilor Covid, în Olanda, Austria şi Turcia. Manifestanți au cerut demisii la nivel înalt

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Proteste împotriva restricţiilor Covid, în Olanda, Austria şi Turcia. Manifestanți au cerut demisii
Proteste împotriva restricţiilor Covid, în Olanda, Austria şi Turcia. Manifestanți au cerut demisii

Mai multe proteste împotriva restricţiilor sanitare introduse pentru combaterea pandemiei de coronavirus au avut loc sâmbătă în Olanda, Austria şi Turcia. Oamenii au cerut ridicarea restricţiilor, dar şi demisii la nivelul guvernelor.

Zeci de mii de oameni, majoritari DJ şi muzicieni din cel puţin zece oraşe din Olanda au ieşit sâmbătă pe străzi pentru a protesta împotriva restricţiilor asupra vieţii de noapte, scrie Agerpres. Organizatorii au făcut apel la proteste în zece oraşe, inclusiv Amsterdam, Haga, Groningen şi Maastricht. În unele oraşe, manifestaţiile au fost însoţite de camioane din care cânta muzică, de DJ şi de dansatori în stradă, conform agenţiei de presă ANP.

Guvernul a cerut unei comisii consultative să analizeze dacă viaţa de noapte ar putea fi redeschisă la sfârşit de septembrie. Închiderea impusă la mijlocul lui august trebuia iniţial să rămână în vigoare până la 1 noiembrie, transmire adevarul.ro.

Cetăţeniei Austriei cer demisia cancelarului conservator Sebastian Kurz. În Austria, la Viena, aproximativ 2.000 de manifestanţi au ieşit din nou în stradă pentru a denunţa restricţiile sanitare impuse de guvernul austriac, dar au cerut şi demisia cancelarului conservator Sebastian Kurz. Protestele s-au reluat de săptămâna trecută la Viena, după mai multe luni de linişte, participanţii revendicându-şi „datoria de a rezista în faţa injustiţiei".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel