Măsuri de relaxare în Austria, începând cu 17 iunie. Cancelarul Sebastian Kurz a făcut anunțul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a precizat, înainte de summitul UE de la Bruxelles, că următorii pași de relaxare vor avea loc pe 17 iunie. O nouă etapă este prevăzută pentru 1 iulie. 

Miercurea viitoare va discuta propunerile cu partenerii sociali și cu guvernatorii de stat, iar vineri se va lua o decizie în cadrul unui summit la care au fost invitați și experți.

Kurz a considerat evoluția actuală a coronavirusului în Austria ca fiind extrem de pozitivă. Se procedează cu prudență și atenție. Dar, dacă este posibil, va fi relaxat. Ca exemple, cancelarul a citat cerința de a purta o mască în aer liber sau atunci când se pot aduna doar patru persoane.

Kurz a respins criticile ministrului Sănătății, Wolfgang Mückstein (ÖVP), care l-a criticat pentru tonul său de relaxare.

Verzii, spre deosebire de ÖVP și de cancelarul Kurz, au pus recent frână și, în persoana ministrului sănătății Mückstein, au subliniat că relaxările au fost eficiente doar de câteva zile, astfel încât efectele nu pot fi încă evaluate.

Pe de altă parte, Partidul Popular Austriac (ÖVP), în persoana ministrului turismului, Elisabeth Köstinger, a liderului clubului August Wöginger, precum și a guvernatorilor din Vorarlberg și Austria Inferioară, au cerut măsuri suplimentare de relaxare, potrivit Krone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel