Protest la Parlament, împotriva Certificatului Verde. Oamenii strigă "Libertate!" și "Venim peste voi!" - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Câteva sute de oameni s-au adunat în fața clădirii Parlamentului, marți dimineață, pentru manifesta împotriva introducerii Certificatului Verde. Protestul a fost anunțat de liderii formațiunii AUR.

UPDATE 11:56

Zeci de persoane forțează intrarea în Parlamentul României fiind cu greu oprite de jandarmi. Incidentele au loc marți la mai multe intrări ale clădirii Parlamentului.

Informații neconfirmate oficial arată că unii protestatari au reușit să streacă de cordoanele de jandarmi.

UPDATE! Circulația în jurul Palatului Parlamentului este blocată pe ambele sensuri de mers.

Traficul rutier a fost restricționat marți pe bulevardul Națiunile Unite din cauza mitingului AUR.

Ca urmare a desfășurării unei manifestații publice, Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot.

Brigada Rutieră le solicită șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri.

Protestul a început puțin înainte de ora 09.00

 

Protestul de la Parlament a început puțin înainte de ora 09.00. Oamenii care s-au adunat au început să strige "Libertate!" și "Venim peste voi". 

George Simion a declarat că așteaptă "zeci de mii de oameni".

În urmă cu o zi, liderul AUR George Simion declara că manifestația va aduna, în fața Parlamentului, zeci de mii de oameni. "Îi așteptăm pe toți cei care se uIta la noi si care nu vor genul acesta de pașapoarte de liberă circulație," a declarat Simion.

Protestul AUR este supravegheat de jandarmi şi poliţişti. 

VIDEO

 

 

”Trebuie să respingem astăzi în Parlament acest certificat dăunător (n.r. se referă la certificatul verde). Îi trezim pe toți (n.r. cu referire la clasa politică).” a spus George Simion, care a făcut apel pe Facebook: ”Fiți alături de noi”.  ”Libertate fără certificate” scrie pe Parlamentul României. 

Potrivit copreşedintelui AUR George Simion, certificatul verde COVID este "ineficient" şi "neconstituţional", iar protestul a fost organizat pentru a spune un "nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema".

AUR a protestat împotriva certificatului verde și în ședința Camerei Deputaților

 

Parlamentarii AUR au afișat, luni, un banner improvizat, de mari dimensiuni, pe care scria „Libertate fără certificate”. Deputații Alianței au protestat împotriva proiectului care prevede introducerea certificatelor verzi.

„În dezbaterile parlamentare deputații nu desfășoară pancarde sau bannere. Se pare că pentru dvs. regulamentul nu contează”, a spus președintele de ședință, Daniel Suciu.

Președintele de ședință i-a spus deputatului AUR că proiectul de lege nu va fi supus dezbaterii și votului, deoarece lipsește raportul comisiilor de specialitate.

„În Regulament noi nu voiam pe ordinea de zi 545 și nu vrem nici asumarea răspunderii pe niciun fel de certificat. Mesajul nostru e clar - 545 trebuie respins. Proiectul dlui Cîțu să fie respins. Stăm cât se poate de liniștiți, dar trebuia să respingem 545”, a spus copreședintele AUR George Simion.

Ședința a fost bruiată, în anumite momente, de senatoarea Diana Șoșoacă, prezentă la ședința Camerei Deputaților.

Propunerea legislativă, inițiată de 11 senatori și deputați, printre care fostul premier Florin Cîțu și vicepremeierul Kelemen Hunor, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private, respectiv pentru introducerea certificatului verde, a fost respins în Senat pe 27 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel