Protestatarii români, asalt la ușa Parlamentului. Furie uriașă, jandarmii au baricadat ușile cu propriile trupuri - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Zeci de persoane forțează intrarea în Parlamentul României fiind cu greu oprite de jandarmi. Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

În aceste momente, protestatarii au luat cu asalt ușa Parlamentului, iar jandarmii au baricadat ușile cu propriile trupuri întrucât românii sunt foarte furioși. Incidentele au loc la mai multe intrări ale clădirii Parlamentului. Informații neconfirmate oficial arată că unii protestatari au reușit să streacă de cordoanele de jandarmi.

4. -imagine fara descriere- (protestatarii-romani--asalt-la-usa-parlamentului--furie-uriasa--jandarmii-au-baricadat-usile-cu-propriile-trupuri---video-111-1.jpg)

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a întărit dispozitivul de protecție de la Parlament, iar ușa masivă de la intrarea în sediul Senatului a fost blocată, transmite Antena 3.

Oamenii nu poartă măști de protecție și nu respectă regula privind distanțarea socială. Ei au steaguri și scandează împotriva certificatului verde și a restricțiilor COVID.

5. -imagine fara descriere- (protestatarii-romani--asalt-la-usa-parlamentului--furie-uriasa--jandarmii-au-baricadat-usile-cu-propriile-trupuri---video-111-3.jpg)

Jandarmii au blocat acum intrările în curte, iar mai mulți protestatari care se află în afara Parlamentului încearcă să escaladeze gardurile. Mulți sunt deja urcați pe garduri. 

2. Protestata... (protestatarii-romani--asalt-la-usa-parlamentului--furie-uriasa--jandarmii-au-baricadat-usile-cu-propriile-trupuri--2.jpg)

 

Protestul a început în jurul orei 09:00. Câteva sute de oameni, mulți cu steaguri și pancarte cu mesaje împotriva introducerii certificatului COVID, au venit în fața clădirii Parlamentului.

Manifestația este organizată de AUR.

Potrivit copreşedintelui acestui partid, George Simion, certificatul verde COVID este „ineficient” şi „neconstituţional”, iar protestul a fost organizat pentru a spune un „nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel