Protest la congresul PNL. Manifestanții au adus un ciolan de 2 metri - Galerie FOTO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai mulți membri ai comunității Declic sunt prezenți sâmbătă la Romexpo, unde are loc congresul de alegere a noii conduceri a PNL. Un ciolan uriaș de 2 metri a fost amplasat în zonă.

„Suntem la Congresul PNL, am venit să le spunem liberalilor să termine cu ciolaniada, cu lupta pentru putere. Le-am adus și un ciolan uriaș, de peste 2 metri, să le batem obrazul că și-au uitat promisiunile din programul de guvernare, de când cu lupta internă din partid”, au scris pe Facebook membrii comunității Declic.

Protestatarii prezenți la Romexpo scandează și poartă pancarte pe care scrie: „PNL=Scumpiri” sau „PNL-ul se împute și facturile-s crescute”.

LIVE UPDATE = Vezi aici aici cele mai importante informații de la Congresul PNL 

FOTO

protest-congres-pnl-4

protest-congres-pnl

protest-congres-pnl

protest-congres-pnl

protest-congres-pnl

Congresul PNL se desfășoară la Romexpo

 

Liberalii se întrunesc, sâmbătă, la Romexpo, pentru a-și alege președintele pentru următorii patru ani. În cursă s-au înscris Ludovic Orban și Florin Cîțu. Orban mizează pe baza partidului, iar din echipa lui Cîțu fac parte mai mulți lideri, printre care Emil Boc și Gheorghe Flutur. ȘtiriDiaspora te ține la curent cu cele mai importante informații de la Congresul PNL. 

Primul candidat care a ajuns la Romexpo este Ludovic Orban.

Întrebat despre posibile fraude, Oban a spus: „Încrederea mea este că nu vor fi încercări. Practic, aici ca președinte al partidului n-am putut să intervin. Avem o comisie de organizare a congresului și, de asemenea, avem o comisie de numărare și validare a votului care este formată cu repezentare paritară și care va fi condusă de președintele Comisiei de organizare, Theodor Stolojan. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot astfel încât să fie asiguat secretul votului”.

Toți participanții la Congresul PNL vor avea certificat pentru a dovedi că sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au rezultat negativ la testarea COVID. Documentul va fi solicitat la intrarea în sala unde va fi congresul și va fi verificat de șefii delegațiilor din țară. Președinții filialelor PNL sunt obligați să se asigure că membrii delegației au toate documentele asupra lor și vor semna o declarație pe propria răspundere. Nicio delegație nu va putea avea invitați din cauza regulilor anti-COVID.

În weekend, subprefectul capitalei Antonela Ghiță a anunțat că, în condițiile actuale, evenimentul PNL ar putea fi organizat doar cu jumătate din numărul anunțat de participanți din cauza creșterii numărului de persoane infectate în București. În aer liber pot fi mai multe persoane doar dacă acestea sunt vaccinate, conform regulii.

„Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu un număr mai mare de 2500 de spectatori este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, scrie în decizia autorităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel