Protest 10 august. Cristian Dide: "Jandarmii nu vor mai face asta. DIZOLVAREA Jandarmeriei ar fi mai aproape"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Protest 10 august 2019. Cristian Dide a vorbit despre protestul de sâmbătă și posibilitatea de a se solda cu noi violențe. 

Protest 10 august 2019. Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai vocali protestatari din ultima perioadă, a vorbit, pentru DCNews, despre revendicările organizatorilor și modul în care se va desfășura protestul.

"Eu nu mă ocup sau cel puțin nu am luat contact foarte mult cu Tommy Tomescu. De principiu, am avut câteva discuții. Acestea sunt revendicările lor. Voi fi prezent sâmbătă. Sunt câteva revendicări pe care le susțin, precum demisia premierului și mai multe drepturi pentru românii din Diaspora", a spus Cristian Mihai Dide.

"De data aceasta, eu nu mă aștept la manifestații violente", a spus Dide, adăugând: "Consider că ar face o mare greșeală să se întâmple același lucru ca anul trecut. Ținând cont de proiectul meu de dizolvare a Jandarmeriei, mi-ar face un mare bine să fie la fel ca în 2018. Astfel, și-ar da arama pe față și ar arăta incompetența care zace în această instituție".

"Dar, repet, nu mă aștept la astfel de acțiuni", a subliniat acesta.

Întrebat dacă ar vrea să vadă politicieni la protest, a răspuns astfel: „Este dreptul lor să fie în stradă. Nu am nimic împotrivă. Este normal să iasă și ei. Este normal să mobilizeze lume și chiar fac apel către mulți dintre cei care sunt lideri de opinie să mobilizeze oamenii".

Cu privire la Viorica Dăncilă, a spus că ar fi un gest surprinzător dacă ar invita, la Guvern, pentru discuții o delegație a celor din stradă. „Ar fi ceva ce foarte puțini au făcut până acum", a precizat acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel