Proiect VOT diaspora. Tăriceanu ACUZĂ Opoziţia: "PNL şi USR au STRĂLUCIT prin absenţă"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre amendamentele aduse proiectului de lege privind votul din diaspora, care se va întinde pe parcursul a trei zile. Şeful ALDE a acuzat, totodată, membrii Opoziţiei, că au "strălucit prin absenţă" la şedinţa Biroului Permanent.

"Ieri, comisia comună Senat-Cameră, condusă de senatorul Dorin Bădulescu, din partea ALDE, a reuşit să adopte forma fnală  a legii privind votul din diaspora, cu câteva amendamente utile. În primul rând, prelungirea duratei de vot la trei zile, începând de vineri, sâmbăt şi duminică. În al doilea rând, prelungirea durtei de vot pe parcursul zilei, până şa ora 24:00, permiţând tuturor celor care sunt în incinta consulatelor sau a ambasadelor, în invinta secţiilor de votare, să voteze şi după ora 21:00. În al treilea rând, introducerea votului prin corespondenţă, pentru alegerile prezidenţiale, votul orin corespondenţă putând fi folosit până acum la alegerile parlamentare.

Astăzi trebuia să decidem în şedinţa Biroului Permanent al Senatului ca proiectul de lege să fie transmis spre avizare instituţiilor abilitate, astfel încât luni să primim avizele, să îl repartizăm la Comisia Juridică şi tot luni, în plen, unde avem sesiune extraordianară, să îl putem adopta, apoi să îl trimitem şi la Camera Deputaţilor", a declarat şeful Senatului.

Tăriceanu susţine că la şedinţa de azi au fost doar patru membri ai Biroului Permanent.

"Cei ai PNL şi USR care au urlat ca din gură de şarpe că românii au fost umiliţi au strălucit prin absenţă. Dovedesc că totul a fost doar o speculaţie politică, un joc politic şi că nu îi preocupă cu adevărat aceste lucruri. Azi, ar fi trebuit să fie prezenţi ca să putem demara procedurile", a mai spus Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel