Profilul ucigașului românului care muncea în Germania: „Se credea un geniu privilegiat ceea ce l-a dus la ură față de străini”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Suspectul dublului atac armat din Germania, în urma căruia nouă oameni și-au pierdut viața, printre care și un român, ar fi un german de 43 de ani identificat de tabloidul Bild sub numele de Tobias Rathjen, care și-a exprimat convingerile de extremă dreapta într-un clip video și într-o scrisoare.

Atacatorul credea în diverse teorii conspiraționiste. La doar câteva ore după atac, au apărut un mesaj video și un „manifest” de 24 de pagini ale lui Tobias R.. El a furnizat astfel detalii despre lumea gândurilor sale, una confuză și haotică, plină de ură și de teorii ale conspirației. Este o lume care există în anumite colțuri întunecate ale Internetului, dar care nu mai este demult o apariție rară.

Citește și Tobias Rathjen este atacatorul din Germania unde un român a murit alături de alte opt persoane. Milita pentru distrugerea străinilor

În mesajul video, Tobias vorbește în engleză, limba world wide web, și se adresează poporului american. Organizații secrete fără nume din buncăre subterane ar fi preluat controlul asupra SUA și asupra lumii. Puterea lor ar consta în „cunoștințe secrete”, cu ajutorul cărora țin restul populației mondiale „ca pe sclavi”.

 

Tobias Rathjen trebuia să acționeze, ceea ce l-a dus la ură

 

În timp ce CIA a testat „telepatia” ca armă potențială în Războiul Rece sau pentru găsirea celor dispăruți, Tobias a apelat la un „Institut pentru telepatie”, ca să transmită mai departe cunoștințele sale despre lume și despre supravegherea sa de către serviciile secrete. Atentatorul din Hanau se credea un geniu privilegiat, pentru că a descoperit legăturile și conspirațiile secrete ale lumii. De aceea, trebuia să acționeze, ceea ce l-a dus la ură - ură față de evrei, ură față de străini, ură față de femei, scrie dw.com.

Citește și Povestea românului ucis în atacul din Germania: „S-a despărţit de prieteni şi iubită ca să îşi ajute mama să supravieţuiască"

El credea că lumea ar mai putea fi salvată doar dacă anumite „rase” și popoare ar fi anihiliate complet: Turcii, irakienii, afganii, arabii, evreii trebuie expulzați, anihilați, uciși. Tobias a invocat nu doar experiențe personale neplăcute cu concetățeni turci sau arabi. El a mai venit cu o explicație: feminismul ar duce la scăderea natalității, ceea ce ar genera migrație de masă, lucru pentru care ar fi vinovat „evreul”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel