Povestea românului ucis în atacul din Germania: „S-a despărţit de prieteni şi iubită ca să îşi ajute mama să supravieţuiască”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Tânărul care a fost împușcat de un extremist ce a deschis focul fără motiv în orașul german Hanau plecase din țară ca să adune bani pentru tratamentul mamei lui. Băiatul de 23 de ani avea de gând anul acesta să își ceară iubita în căsătorie.

Tânărul din Giurgiu, despre care rudele susțin că împărțea numai dragoste în jurul lui, şi-a găsit moartea în gloanţele trase la întâmplare de un extremist de dreapta, din Germania. Viorel a murit doar pentru că asasinul a văzut că vorbeşte la telefon şi a crezut că sună la poliţie. A îndreptat arma spre tânărul care oprise maşina în faţa unui bar.

Citește și Tânăr român, MORT în atentatul din Germania. UPDATE

„S-a oprit să-şi ia suc, să mănânce, cred că abia apucase să parcheze maşina. El nu merita soarta asta, dar a fost la locul nepotrivit", spune vărul tânărului asasinat miercuri seara.

Aşa a pierit băiatul care s-a despărţit de ţară, prieteni şi iubită ca să îşi ajute mama să supravieţuiască. Femeia era grav bolnavă, iar acolo îi era mai uşor să se trateze. Viorel era în Germania de 4 ani şi norocul părea că îi zâmbeşte.

 

Viorel întâlnise marea iubire în Germania

 

„A plecat în Germania, a renunţat la liceu ca să-şi facă un trai mai bun, 50% reuşise, îşi luase permisul, maşină, se angajaze la o firmă de curierat şi voia să şi strângă bani", mai spune vârul lui Viorel.

În Germania, tânărul de 23 de ani întâlnise marea iubire, tot o româncă şi făcea planuri romantice să o ceară în căsătorie.

Citește și Românul care a murit în Germania îşi cumpărase o locuinţă şi intenţiona să se întoarcă în ţară

„Aveau planuri de viitor, se gândeau la copii", spune mătușa românului asasinat.

Acesta le-a dat vestea și rudelor de acasă, în toamnă, atunci când a fost ultima dată în ţară. Mătuşa lui parcă a simţit că urma să se întâmple ceva rău. „Am rămas în stradă uitându-mă după el, dacă aveam o putere să-l opresc să nu mai plece", își amintește femeia.

 

Alături de român, alte opt persoane au fost ucise

 

Viorel ştia, însă, că trebuie să se întoarcă în Germania pentru că cea care i-a dat viaţă depindea de el. Acum, însă, se va întoarce pentru ultima dată în ţară şi va deveni o amintire. A unui copil care şi-a iubit părinţii mai mult decât pe el.

Citește și Tobias Rathjen este atacatorul din Germania unde un român a murit alături de alte opt persoane. Milita pentru distrugerea străinilor

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză" marcată de „perspective profund rasiste", scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel