Profesoară din Rusia, arestată după ce elevii au reclamat-o că e anti-război

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O profesoară din Rusia a fost arestată după ce a fost reclamată la poliție de către elevii săi pentru că a făcut comentarii împotriva războiului, potrivit presei locale, citate de BBC.

Adolescenții din Penza, oraș situat în sudul țării, ar fi înregistrat o conversație cu Irina Gen, profesoara lor de limba engleză, pe 18 martie.

Se pare că erau supărați că o excursie sportivă planificată în Republica Cehă nu a mai avut loc și i-au cerut părerea profesoarei Irina Gen.

Potrivit unei presupuse transcrieri a conversației publicate de site-ul Meduza, aceasta a spus că a fost corect că excursia a fost anulată și că astfel de lucruri vor continua să se întâmple până când Rusia „va începe să se comporte într-un mod civilizat”.

Femeia în vârstă de 55 de ani a comparat țara cu Coreea de Nord și „a exprimat o opinie despre războiul din Ucraina diferită de cea oficială”, a precizat Meduza.

Irina Gen ar putea fi pasibilă de o amendă de până la 60.000 de dolari sau de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Forţele ucrainene îşi continuă contraofensiva în jurul Kievului. Ruşii s-au retras de la aerportul din Hostomel

 

Forţele armate ucrainene îşi continuă contraofensiva în jurul Kievului, în timp ce trupele ruse se retrag, arată sâmbătă dimineaţa un buletin informativ al serviciilor britanice de informaţii militare, preluat de Reuters.

Militarii ruşi au abandonat aeroportul Antonov din Hostomel, în apropierea capitalei ucrainene, unde s-au dat lupte încă din prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina, în 24 februarie.

În estul Ucrainei, forţele ucrainene şi-au consolidat după lupte grele controlul asupra unei rute vitală spre Harkov, consemnează britanicii.

Un convoi al Crucii Roşii urmează să încerce în cursul zilei evacuarea unor civili din oraşul-port Mariupol din sud, încercuit şi asediat de armata rusă încă de la începutul războiului.

Potrivit mai multor informaţii obţinute de Reuters, Rusia îşi regrupează forţele pentru noi atacuri în sud-estul Ucrainei.

Rachete ruseşti au lovit sâmbătă dimineaţa infrastructura civilă şi clădiri rezidenţiale din localităţile Poltava şi Kremenciuk din centrul Ucrainei, a anunţat Dmitri Lunin, şeful autorităţii locale din regiunea Poltava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel