Principesa Margareta și soțul ei, Principele Radu, au mers la granița cu Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Principesa Margareta și soțul ei, Principele Radu au vizitat granița cu Ucraina
Principesa Margareta și soțul ei, Principele Radu au vizitat granița cu Ucraina

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României și președinta Crucii Roșii Române a vizitat orașul Tulcea, aflat la granița cu Ucraina, joi, împreună cu soțul ei, Principele Radu. Tulcea a cunoscut un aflux de refugiați ucraineni care fug de război.

Majestatea Sa Margareta a fost întâmpinată de prefectul județului Tulcea, deputat în Parlamentul României, colonelul Daniel Petrov și de șeful filialei Delta Tulcea a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România.

Majestatea Sa și Principele Radu au stat de vorbă cu voluntarii diferitelor organizații, cu militarii, cu personalul medical, cu traducătorii și cu reprezentanții autorităților locale care lucrează zilnic la punctul de trecere a frontierei de la Tulcea. Vizita a început la corturile Crucii Roșii Române. În continuare, Majestatea Sa și Principele Radu au mers la baza de operațiuni și au aflat despre activitatea și structura bazei de la reprezentantul IGSU.

 

Mulțumiri din partea familiei regale pentru ajutorul oferit refugiaților

 

Majestatea Sa a mulțumit tuturor celor prezenți pentru curajul și devotamentul cu care își servesc semenii și societatea și pentru faptul că aportul lor la ajutorarea refugiaților este un exemplu puternic pentru societatea românească și pentru Uniunea Europeană.

Principesa Margareta a declarat în timpul vizitei sale: "Totul mi se pare foarte bine organizat. Sunt foarte mândră de ceea ce fac românii și de faptul că și-au deschis brațele și inimile. Este un lucru frumos și necesar. Va fi nevoie de timp, iar aceasta este problema. Este un efort global pe care îl facem acum, dar România este exemplară prin modul în care a reacționat și sunt foarte mândră."

 

Casea Regale a României va contribui la rezolvarea consecințelor tragice împotriva Ucrainei

 

Majestatea Sa a transmis, de asemenea, decizia Casei Regale a României de a contribui la rezolvarea consecințelor tragice ale agresiunii militare împotriva Ucrainei.

În prezent, Majestatea Sa colaborează cu instituții ale statului, cu organizații naționale și internaționale, cu companii care au calitatea de Furnizor Regal și cu fundații și asociații cu Patronaj Regal. Aceste parteneriate au în vedere o acțiune pe termen mai lung, deoarece criza umanitară ucraineană se va intensifica în viitorul apropiat și va necesita un efort pe termen lung.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel