Principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași, dat în urmărire internațională. O româncă și iubitul ei au fost uciși cu cruzime

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

El Bourkadi Ahmed Sami, principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași, dat în urmărire internațională. Acesta are 20 de ani și cetățenie canadiană. Acesta are 1,70m înălțime, față ovală, ochi negri, ten măsliniu, păr negru, poartă barbă

Studentul marocan și prietena lui din Iași, care au fost uciși, locuiau cu chirie într-o vilă din Iași, de aproximativ o lună. Polițiștii și procurorii au mers, sâmbătă, la locul crimei, pentru a preleva probe, inclusiv mostre ADN. Însă arma crimei nu a fost deocamdată găsită. Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul tinerei de 23 de ani, dar și a studentului marocan în vârstă de 25 de ani.

„Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înțepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate cu atingerea organelor vitale. Dispunerea lor părea aproape identică, deci primele păreau cam la fel. Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi”, a declarat Diana Bulgaru, director IML Iasi.

O româncă, studentă la Medicină, și iubitul ei, găsiți morți într-o vilă din Iași. Noi detalii despre dublul asasinat

„S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care în cursul zile de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.”, a menționat prim procuror Mihaela Apostol, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. 

 

Ahmed Sami El Bourkadi era student la UMF Iaşi și prieten cu victimele

 

În urma audierilor și pe baza probelor obținute procurorii au identificat un suspect, un tânăr marocan, care provine din Canada și care studiază de asemenea la UMF Iași. El era prieten cu cei doi tineri uciși.

Pe numele principalului suspect procurorii au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Nu a fost găsit pentru a fi adus la audieri iar anchetatorii nu exclud nici varianta ca acesta să fi fugit din țară.

Ioana-Vanesa, studenta din Iaşi, ucisă alături de iubitul său, plânsă de familie și prieteni: "Drum lin spre ceruri, prințesa lui tata"

Locuința a fost incendiată după comiterea crimelor. Medicii legiști spun însă că nu au identificat urme de incendiere și pe corpurile celor doi. De asemenea, datele de până acum arată că nu au consumat alcool sau droguri, scrie digi24.ro

 

Trupurile celor doi tineri aveau urme de violenţă

 

'Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală şi, în consecinţă, ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public', este menţionarea Camerei de Consiliu a Tribunalului Iaşi.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

O româncă, studentă la Medicină, și iubitul ei, găsiți morți într-o vilă din Iași. Noi detalii despre dublul asasinat

Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student în anul al doilea la Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, în vârstă de 23 de ani.

Descoperirea a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles. Trupurile celor doi tineri aveau urme de violenţă iar în imobil s-au identificat urme de ardere. În urma descoperirii cadavrelor celor doi, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel