Primele declarații ale românului care și-a bătut fiul fără milă: „Îmi spuneau că-i obraznic şi am clacat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Copil bătut de tată, chiar sub ochii mamei care fumează liniștită (Sursa: captură Youtube)
Copil bătut de tată, chiar sub ochii mamei care fumează liniștită (Sursa: captură Youtube)

Bărbatul care și-a snopit în bătaie băiețul de doar 8 ani a vorbit pentru prima dată despre fapta sa. Suceveanul spune că regretă ieșirea nervoasă. 

„Regret cele ce s-au întâmplat. Îmi pare rău. Mi-am dat seama că nu trebuia să reacţionez aşa la presiunea făcută...Din cauza presiunilor exercitate de către cineva, respectiv, doamna învăţătoare, doamna director, doamna asistentă care este în cadrul primăriei. Îmi spuneau că copilul nu învaţă, că nu ascultă, că-i obraznic şi am clacat. Pe baza nervozităţii. Cu toate că nu trebuia să fac. Acum îmi dau şi eu seama”, a mărturisit bărbatul în fața camerelor de filmat, potrivit Observator.

Bărbatul care a fost filmat în timp ce își bate crunt copilul a fost eliberat din arestul preventiv. Procurorii au stabilit că individul poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar. În timp ce bărbatul se poate întoarce liniștit acasă, copii din familie împreună cu mama lor au fost găzduiți temporar în centrul de îngrijire al Direcţiei de Asistenţă Socială. Iniţial, femeia a refuzat un ordin de protecţie sau alte măsuri menite să îi apere copiii sau chiar pe ea. Ulterior, când şi-a dat seama că riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti şi abia atunci a acceptat să plece din căminul conjugal pentru a se adăposti cu copiii.

În casa groazei trăiesc nu mai puțin de 5 copii: băiatul de 8 ani, doi gemeni de 10 ani şi doi adolescenţi de 14, respectiv 15 ani. 

 

Tatăl bătăuș a petrecut mai mulți ani după gratii

 

Bărbatul este recidivist. Acesta a făcut 6 ani de închisoare dupa ce și-a violat fiica vitregă, iar la sfârşitul anului 2019, a fost eliberat din închisoare, beneficiind de legea recursului compensatoriu. 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au demarat investigația după ce au intrat în posesia filmării, ajunsă pe internet. Agresorul a fost reținut inițial pentru 48 de ore și este acum cercetat penal pentru violență în familie raportat la infracţiunea de loviri sau alte violențe chiar dacă mama minorilor a negat evenimentul și a refuzat sa depună plângere în calitate de ocrotitor legal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel