Primarul orașului Melitopol eliberat, după ce a fost răpit vineri de militarii ruși

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Vinerea trecută, primarul orașului Melitopol, a fost reținut de către militari ruși. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere l-au arătat că era scos din primărie, aparent înconjurat de soldați ruși.

"Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a fost eliberat din captivitatea rusă”, a declarat șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andriy Yermak, într-o postare online. „Operațiunea specială” de eliberare a lui Fedorov din captivitatea rusă s-a încheiat.

Yermak a spus că Fedorov a purtat discuții cu președintele Vladimir Zelensky.

Pe 11 martie, ocupanții ruși l-au  răpit pe primarul Ivan Fedorov. Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Fedorov a fost torturat într-un subsol pentru a-și putea exprima sprijinul pentru ocupația rusă pe video.

În spațiul public au apărut filmări care îl arată pe Volodimir Zelenski vorbind la telefon cu primarul eliberat al Melitopolului.

„Nu le abandonăm pe ale noastre”, îi spune Zelenski lui Fedorov, menționându-i că poate avea „doar o zi liberă”.

Primarul orașului Melitopol, eliberat, după ce a fost răpit vineri de militarii ruși

 

Pe 12 martie, la un  miting  al civililor împotriva răpirii primarului, ocupanții ruși au răpit-o pe coordonatorul protestului  Olga Gaisumova. Pe 13 martie, ocupanții ruși l-au capturat pe președintele Consiliului raional Melitopol, Serhiy Priyma, și au încercat să-l răpească pe secretarul Consiliului Local, Roman Romanov.

După răpirea lui Fedorov, ocupanții au numit primar interimar un adjunct al Consiliului Local din Blocul de Opoziție și au cerut imediat locuitorilor să nu reziste ocupanților. Cu toate acestea, membrii Consiliului Local, într-o ședință extraordinară, au făcut apel la Procuratura Generală să inițieze imediat acțiunile împotriva primarul din „Opoblok” pentru trădare și a îndemnat să nu asculte apelurile ei la colaborare cu ocupanții.

Pe 14 martie, administrația militară a regiunii Zaporizhia a raportat că Fedorov a fost dus în Lugansk ocupat . Autoritățile spun că poliția ucraineană ia măsuri pentru eliberarea imediată a lui Fedorov.

Președintele Vladimir Zelensky a făcut apel la liderii lumii, inclusiv premierul israelian Naftali Bennett , să facă presiuni asupra autorităților ruse pentru a-l elibera pe Fedorov răpit. O conferinţă a primarilor americani a cerut ocupanţilor ruşi să-l elibereze pe Fedorov răpit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel