Preşedintele polonez și Joe Biden s-au întâlnit sâmbătă pentru a discuta situația Ucrainei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Curtea Supremă limitează puterea lui Biden de a reduce emisiile de gaze
Curtea Supremă limitează puterea lui Biden de a reduce emisiile de gaze

Preşedintele polonez Andrzej Duda l-a primit sâmbătă pe omologul său american Joe Biden la palatul prezidenţial din Varşovia, pentru convorbiri consacrate invaziei ruse din Ucraina, informează dpa.

Din delegaţia preşedintelui american fac parte de asemenea secretarul de stat Antony Blinken şi cel al apărării Lloyd Austin. Delegaţia poloneză îi cuprinde şi pe miniştrii de externe Zbigniew Rau şi apărării Mariusz Blaszczak.

Joe Biden a participat înainte la o ceremonie de primire, la care a fost salutat de o fanfară militară care a intonat imnurile american şi polonez.

Mai devreme sâmbătă, liderul de la Casa Albă a avut o scurtă întrevedere cu miniştrii de externe şi apărării ucraineni, Dmitro Kuleba şi Oleksii Reznikov, care au discutat în capitala poloneză cu omologii lor polonezi.

 

Ucraina a primit noi asigurări de securitate din partea Statelor Unite



După discuţii, şeful diplomaţiei ucrainene a declarat presei că Ucraina a primit noi asigurări de securitate din partea Statelor Unite.

"Am primit promisiuni suplimentare de la SUA privind cum va evolua cooperarea noastră în materie de apărare", a spus Kuleba, citat de Reuters.

Mai târziu, preşedintele american se va deplasa împreună cu premierul polonez Mateusz Morawiecki şi primarul capitalei poloneze Rafal Trzaskowski la Stadionul naţional din Varşovia pentru a asista la procesul de înregistrare a refugiaţilor polonezi, iar spre sfârşitul după amiezii va susţine un discurs la Castelul regal din Varşovia referitor la invazia rusă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel