Presa din Franța despre salvarea pădurilor din România: „Copacii pot striga după ajutor când aud drujba”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

România are ultimele păduri virgine ale Europei. Subiectul a fost dezbătut și în presa franceză, într-un articol intitulat „În România, copacii pot striga după ajutor când aud drujba”.

Francezii de la radio RTL fac referire la senzorii montați în copaci, care încep să sune când detectează zgomot de drujbă.

„Montate la înălțime în copaci, dispozitivele arată precum niște căsuțe pentru păsări și sunt dotate cu un mic panou solar ce alimentează atât senzorul, cât și un telefon atașat dispozitivului. Senzorii pot detecta vibrațiile produse de drujbe pe o raza de 20 de metri, iar telefonul sună automat la ocolul silvic.

Dispozitivul se numește „Screaming trees” (Copacii care țipă - n.red.) și a fost dezvoltat de ONG-ul românesc Agent Green, pentru că în această țară încă sunt păduri virgine, care nu au fost niciodată modificate de om. Doar 3% din pădurile Europei sunt încă intacte, iar jumătate din acestea se află în România", au povestit cei de la RTL.fr, potrivit Ziare.com.

Pădurile virgine ale României au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici trăiesc numeroase specii de plante și animale, inclusiv urși și lupi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel