Preotul român, care a cerut bani de înmormântare și a pretins să îi fie sărutată mâna, a fost sancţionat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Reprezentanții mitropoliei Clujului au decis că, în următorii trei ani, părintele din satul Tăuți nu va mai primi distincții și nu va mai putea fi avansat.

 

Rudele unei femei decedate din judeţul Cluj susţin că preotul din localitate le-a cerut 5 mii de lei ca să oficieze slujba de înmormântare. Mai mult, acesta s-a certat cu familia chiar la căpătâiul răposatei în timpul ceremoniei funerare. Între timp, preotul a fost obligat de superiori să restituie familiei banii.

Preotul susține însă că banii erau pentru plata locului de veci, și nu pentru serviciul religios. Pe imaginile surprinse în timpul ceremoniei funerare se observă că preotul paroh din satul Tăuți cere familiei răposatei să îi sărute mâna și să își ceară scuze. Rudele decedatei ar fi plătit suma solicitată, susțin sătenii. Mitropolia Clujului a declanșat o cercetare disciplinară împotrivă preotului din Tăuți. După ce au verificat faptele, reprezentanții mitropoliei Clujului au decis că în următorii trei ani părintele nu va mai primi distincții și nu va mai putea fi avansat.

Citeşte şi: Un preot din Cluj a cerut 5.000 de lei pentru o înmormântare, apoi și-a certat enoriașii - VIDEO

 

„Preotul a avut înainte o neînțelegere cu oamenii cărora le-a spus că taxa stabilită de consiliul parohial pentru locul de veci este de 5000 de lei, iar familia respectivă a considerat că este prea mult. Au plătit-o, relațiile au fost încordate înainte de înmormântare. Preotul i-a pus pe oameni să își ceară scuze public și să-i sărute mâna. Au fost vociferări, discuții”, a explicat  purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel