Un preot din Cluj a cerut 5.000 de lei pentru o înmormântare, apoi și-a certat enoriașii - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un preot din Cluj a cerut pentru o înmormântare 5.000 de lei, după care, supărat că familia implicată s-a revoltat, a cerut scuze publice și să îi fie sărutată mâna. Acum, preotul este cel care trebuie să își ceară scuze. 

Preotul a fost sancționat cu dojană arhierească de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț și obligat să restituie unei familii suma de 5000 de lei, taxă de loc de veci.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului anunță că luat act de comportamentul „regretabil și smintitor” al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, protopopiatul Cluj I, care a produs „multă tulburare” la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește.

"Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare”, au spus reprezentanții Arhiepiscopiei Clujului.

Preotul a fost sancționat disciplinar de mitropolitul Andrei Andreicuț cu dojană arhierească, prima care se aplică gradual, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat luni pentru MEDIAFAX că reacția conducerii Arhiepiscopiei vine după apariția în spațiul public a unei înregistrări de la o slujbă de înmormântare.

"Preotul a avut înainte o neînțelegere cu oamenii cărora le-a spus că taxa stabilită de consiliul parohial pentru locul de veci este de 5000 de lei, iar familia respectivă a considerat că este prea mult. Au plătit-o, relațiile au fost încordate înainte de înmormântare. Preotul i-a pus pe oameni să își ceară scuze public și să-i sărute mâna. Au fost vociferări, discuții”, a explicat Ivanov, potrivit Mediafax.

La începutul slujbei de înmormântare, preotul a pretins scuze publice din partea familiei pentru „modul urât în care s-a comportat” și s-a considerat jignit.

El a cerut ca oamenii să îi sărute mâna, dar aceștia au refuzat și l-au întrebat de ce s-a făcut preot.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel