Premierul Ciucă, după vizita de azi în Ucraina: Niciun cuvânt nu este suficient de puternic pentru a descrie tragedia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Premierul Ciucă, după vizita de azi în Ucraina - Niciun cuvânt nu este suficient de puternic pentru a descrie tragedia
Premierul Ciucă, după vizita de azi în Ucraina - Niciun cuvânt nu este suficient de puternic pentru a descrie tragedia

Premierul Nicolae Ciucă spune că niciun cuvânt nu este suficient de puternic pentru a descrie tragedia din Ucraina. Declarația a fost postată pe Twitter de prim-ministrul României.

Nicolae Ciucă a scris pe Twitter că este onorat să se întâlnească în Ucraina cu președintele Volodimir Zelenski. „L-am lăudat pentru leadership-ul său în aceste momente extrem de dificile și l-am asigurat de sprijinul deplin al României pentru eforturile de a opri această agresiune ilegală și imorală,de a păstra suveranitatea și integritatea Ucrainei, de a ajuta refugiații ucraineni și de a susține calea Ucrainei în Uniunea Europeană”, a spus Ciucă.

Premierul a avut un schimb  de replici și cu omologul său ucrainenan, Denys Shmyhal. Cei doi au discutat despre măsurile luate de România pentru primirea tuturor refugiaților din Ucraina, pentru a ajuta Ucraina combată impactul negativ al războiului asupra economiei, al conectivității, securității energetice.

Vedeți și: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost, azi, în Ucraina. Primele imagini cu președintele PSD și premierul României din Kiev 

Ciucă a mai spus că România se va implica pe deplin în reconstrucția Ucrainei.  „Niciun cuvânt nu este suficient de puternic pentru a descrie tragedia care se desfășoară atât de aproape de noi.  Am deplâns pierderea de vieți omenești și atrocități oribile pentru care Rusia este responsabilă. Comunitatea internațională nu trebuie să treacă cu vederea această suferință; astfel de acte nu pot rămâne nesancționate”, a spus Ciucă, pe Twitter.

Marcel Ciolacu și premierul Nicolae Ciucă au avut, azi, întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.  

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au plecat încă de dimineață spre capitala Ucrainei, iar din fotografii lipsește președintele Senatului, Florin Cîțu, care își anunțase vizita. Președintele Camerei Deputaților și premierul României au mers în Irpin și Borodianka, localități unde armata rusă a comis atrocități împotriva populației civile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel