Se încearcă degajarea liniei ferate Pașcani-Iași, unde a deraiat trenul. Circulaţia va fi reluată cu restricţie de viteză

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Se încearcă degajarea liniei ferate Pașcani-Iași, unde a deraiat trenul. Circulaţia va fi reluată cu restricţie de viteză / Foto: Captură video youtube
Se încearcă degajarea liniei ferate Pașcani-Iași, unde a deraiat trenul. Circulaţia va fi reluată cu restricţie de viteză / Foto: Captură video youtube

Prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru, a declarat miercuri că se încearcă degajarea liniei ferate între staţiile Sârca şi Podu Iloaei, unde a deraiat un tren privat de marfă, în zona respectivă urmând a se relua circulaţia cu restricţie de viteză.

"Într-un termen cât se poate de scurt, în cursul acestei seri, se intenţionează să se dea drumul la circulaţia trenurilor chiar şi cu restricţie. În zona respectivă se va circula cu aproximativ 30-50 kilometri pe oră. Până acum ştim că au fost mai multe vagoane implicate, trenul privat mergea spre (staţia-n.r.) Cristeşti. Din fericire nu sunt victime", a precizat Bogdan Cojocaru.

Compania Naţională de Căi Ferate SA a informat miercuri seara că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani - Iaşi din cauza deraierii, între staţiile Sârca şi Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa - Cristeşti-Jijia.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate, conform Agerpres.

Circulația feroviară este întreruptă miercuri seara pe ruta Pașcani-Iași. 11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat

 

În urma deraierii trenului de marfă au fost rupţi şi 7 stâlpi de înaltă tensiune



În urma deraierii trenului de marfă au fost rupţi şi 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei - Sârca. Măsura va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere.

Potrivit sursei citate, personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea şi scoaterea acestora din gabarit.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialişti.

Trenurile CFR vor circula cu o viteză mai mică în perioada 29 iunie - 1 iulie, din cauza caniculei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel