Circulația feroviară este întreruptă miercuri seara pe ruta Pașcani-Iași. 11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Trenuri suspendate pe Roma-Florența din cauza unui incendiu, întârzieri record de până la 190 de minute la Termini
Italia. Trenuri suspendate pe Roma-Florența din cauza unui incendiu, întârzieri record de până la 190 de minute la Termini

CFR SA anunță că circulația feroviară este întreruptă miercuri seara pe relația Pașcani-Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca-Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Potrivit CFR SA, trenul aparține GFR și circula pe relația Port Constanța - Cristești-Jijia.

Trenul era format din 32 de vagoane goale, iar 11 dintre ele au deraiat pe firul II de circulație. Firul I este închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto pe distanța Podu Iloaiei - Târgu Frumos.

„Personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, arată compania CFR SA.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari, conform Mediafax.

 

Trenurile CFR vor reduce viteza cu până la 30 km/h din cauza caniculei

 

În perioada 29 iunie - 1 iulie, când sunt anunţate temperaturi care vor depăşi 37 - 38 de grade în aer, personalul companiei va lua măsurile speciale pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, printre care şi reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor, conform avertismentului făcut de CFR SA.

În intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic.

Continuă știrea: Trenurile CFR vor circula cu o viteză mai mică în perioada 29 iunie - 1 iulie, din cauza caniculei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel