Urmărește dezbaterea live

Prăjitura "Durere de cap". O rețetă simplă și inedită. Cum să îți impresionezi invitații

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Vlada Karpovich, de la Pexels
Fotografie creată de Vlada Karpovich, de la Pexels

O rețetă rapidă și pe placul celor dragi. Astăzi vă arătăm cum să pregătiți prăjitura ”Durere de cap”, o rețetă rapidă și delicioasă. 

Dacă ai invitați în weekend și vrei să îi impresionezi atunci poți pregăti rapid prăjitura ”Durere de cap”. Cu aceasta nu poți da greș la niciun eveniment, iar cei dragi vor fi cu adevărat surprinși. Numele rețetei este unul inedit și atrage atenția tuturor. Nu numai că denumirea este inedită, ci și gustul vă va da pe spate, atât pe dumneavoastră, cât și pe cei mici ori invitații. 

Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp liber. Iată rețeta:


Ingrediente pentru prăjitura "Durere de Cap"

Pentru Blat


6 Albuș ou
150 Grame Zahăr
1 Plic Zahăr vanilat
2 Linguri Făină
1 Plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
50 Grame Nuci măcinate
4 Gălbenușuri de ou

Pentru Cremă

Dacă vă place rețeta "Durere de cap", puteți încerca și o rețetă de plăcintă cu mere, gata în 10 minute 

200 Grame Unt
2 Linguri Ness
2 Gălbenuș ou
150 Grame Zahăr pudră
50 Grame Nuci

Pentru Glazură

 

1/2 Cană Apă
6 Linguri Zahăr
3 Linguri Cacao
50 Grame Unt

Prăjitura "Durere de cap". Mod de preparare:

 

Pentru Blat:


1. Șase albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
2. Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.


Pentru Cremă:


1. Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine.
2. Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până nu se mai simte zahărul.
3. Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 grame de nuci prăjite, tăiate mărunt.
4. Se întinde crema, peste blatul bine răcit.


Pentru Glazură:


1. Zahărul, cacao, untul și apa, se fierb bine, până se aerează. (Se fac bule în cremă).
2. Se toarnă glazura caldă peste cremă.
3. Prăjitura se lasă la răcit!

Poți încerca de asemenea și rețeta Biloaie cu cacao. Varianta modernă a rețetei care făcea furori în comunism

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel