Biloaie cu cacao. Varianta modernă a rețetei care făcea furori în comunism

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Biloaie cu cacao - Varianta modernă a rețetei care făcea furori în comunism
Biloaie cu cacao - Varianta modernă a rețetei care făcea furori în comunism

Biloaie cu cacao este o rețetă modernă a celebrelor biloaie care făceau furori în comunism. În această variantă, amestecul se aromatizează suplimentar cu  coajă de portocală. 

Biloaie cu cacao este o versiune italiană atrăgătoare a celebrelor dulciuri prăjite tipice petrecerilor în aer liber. În această variantă se adăugă la ingredientele clasice cacao amară și ciocolată neagră și, pentru o notă de rafinament, se aromatizează aluatul cu coajă de portocală.

Pregătirea lor este foarte rapidă: doar câțiva pași simpli pentru a aduce pe masă un desert delicios.

În această rețetă sunt prăjite și înmuiate în zahăr pudră, dar dacă doriți o versiune mai ușoară, le puteți coace la cuptor.

Ingrediente (pentru aproximativ 25 de biloaie)

 

- 200 g făină 00

- 20 g de cacao amară

- 75 g zahăr 

- 1 ou

- 80 g unt

- portocală coaja rasă de la o jumătate de portocală

- 8 g praf de copt

- 40 g chipsuri de ciocolată sau ciocolată rasă

- 1 esență de rom

- ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)

Cum să faci cele mai bune biloaie cu cacao

 

Într-un bol mare, se face o gropiță în făina, apoi se adaugă treptat toate ingredientele: cacao, zahărul granulat, praful de copt, untul topit și un ou.

Aromatizați cu coaja rasă de la o jumătate de portocală. Nu uitați să alegeți întotdeauna citrice netratate și să le spălați bine înainte de a le folosi.

La final, adăugăm chipsurile de ciocolată sau ciocolata rasă.

Începem să frământăm cu mâinile și amestecăm bine aluatul de biloaie cu cacao.

Se modelează aluatul în formă de bilă, se înfășoară în folie alimentară și se lasă să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute.

După cele 30 de minute, luă aluatul și îl tăiem în bucați mai mici: se ia câte o bucată pe rând și se formează cu mâinile mici bile de aproximativ 15-20 g fiecare.

Se încinge uleiul într-o oală sau într-o tigaie mare și, când este suficient de fierbinte, se prăjesc biloaiele.

Întoarceți-le ușor până când devin aurii, apoi scurgeți-le și transferați-le pe o farfurie cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

În timp ce sunt încă fierbinți, se pudrează cu zahăr, și gata, biloaiele noastre cu cacao sunt gata de servit.

Poftă bună!

Sfat: Dacă îți dorești variantă mai light, poți prepara aceste biloaie cu cacao și cuptor: se așază bilele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coc la 180° timp de aproximativ 12-15 minute.

S-ar putea să-ți placă și prăjitura noastră pufoasă cu iaurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel