Prăjitură pufoasă cu iaurt. O rețetă ieftină, simplu de făcut, iar rezultatul e delicios

Prăjitură pufoasă cu iaurt
Prăjitură pufoasă cu iaurt

Prăjitura pufoasă cu iaurt este una dintre cele mai clasice rețete atunci când ai chef de un desert. Este o rețetă versatilă și ieftină.  

Această prăjitură pufoasă cu iaurt se face fără unt, dar iese moale datorită prezenței iaurtului alb în compoziție.  

Este o rețetă versatilă, și se poate face în funcție de gustul fiecăruia. Peste blat, se poate adăuga ciocolată sau fructe de pădure. O altă variantă este folosirea unui iaurt cu aromă de fructe sau de cafea în locul celui neutru.

Aceasta este o prăjitură cu iaurt moale, versatilă și ieftină, perfectă pentru a fi savurată la micul dejun sau ca o gustare sănătoasă și nutritivă pentru cei mici.

Prăjitura pufoasă cu iaurt are nevoie de doar câteva ingrediente, dintre care multe dintre ele, fără îndoială, le aveți deja în cămară. Iată cum se face:

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

- 270 grame făină

- 125 grame iaurt alb

- 200 grame zahăr granulat

- 90 grame ulei de floarea-soarelui

- 30 ml lapte

- 3 ouă la temperatura camerei

- 16 grame praf de copt

- 1 linguriță de aromă de vanilie (sau coaja rasă de la o lămâie)

Cum faci cea mai bună prăjitură pufoasă cu iaurt

 

În primul rând, spargem ouăle într-un bol și începem să amestecăm cu mixerul electric, adăugând puțin câte puțin zahărul granulat. Când amestecul devine cremos, se toarnă laptele și uleiul de floarea-soarelui.

Se aromatizează amestecul cu o linguriță de aromă de vanilie sau cu coajă de lămâie și se adaugă iaurtul alb. Se amestecă totul foarte bine.

Se cerne și se adaugă făina și praful de copt. Se amestecă bine toate ingredientele, folosind din nou mixerul.

Între timp, aprindeti cuptorul pentru ca acesta să se preîncălzească.

Se transferă amestecul într-o formă cu balamale, în prealabil unsă cu unt și făinată, cu diametrul de 22 cm și se coace în cuptorul ventilat la 180° timp de 35-40 de minute (în cuptor static încă 5-10 minute).

La sfârșitul timpului de gătire facem testul scobitorii: dacă aceasta iese uscată înseamnă că prăjitura pufoasă cu iaurt e gata.

Se lasă să se răcească și se ornează cu un simplu praf de zahăr pudră.

Prăjitura noastră cu iaurt este gata să fie savurată!

Poftă bună!

Sfaturi pentru un desert perfect

 

Această prăjitură pufoasă cu iaurt este foarte simplă și delicată și poate fi servită cu orice tip de glazură. De asemenea, se pot adăuga în compoziție fulgi de ciocolată sau diverse arome (vanilie, portocală, lămâie etc.). Totodată, puteți folosi un iaurt de fructe pentru a face aluatul și mai aromat.

Puteți prepara o altă variantă a acestei prăjituri rapide cu iaurt adăugând ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy