Povestea cutremurătoare a unui român, care şi-a pierdut mama: „Au pus capacul sicriului peste ceea ce era trupul şi zâmbetul trist al mamei“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
romanca_moarta_covid_cluj
romanca_moarta_covid_cluj

Nagy Ovidiu M. locuieşte în Cluj Napoca şi şi-a pierdut mama, care a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca. Bărbatul a trecut printr-o experiența foarte trista şi traumatizată, pe care o relatează pe o reţea de socializare. Ovidiu spune că mama sa, Nagy Ana, de 65 de ani, a fost internată cu răceala, bronho-pneumonie, dar a murit de Covid.

 

„O să povestesc nedreptățile, indiferenţa, neglijență, lipsa de comunicare a personalului medical şi abuzurile săvârşite. (...)  Mama avea 65 ani. De 2 ani era la pensie. Am cerut prin adresa depusă în 12 august să mi se elibereze copie după analize, teste, fişa de observaţie şi RMN, CT pentru a cere o opinie separată, independentă de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș Bucureşti şi, eventual, pentru un transfer acolo. Nici până în ziua când am ridicat trupul nu am primit aprobarea şi documentele solicitate“, povesteşte bărbatul.

„Neputinţa, frustrarea şi întrebările au rămas ...“

 

„Şi uite asa tristeţea, durerea, disperarea, neputinţa, frustrarea, întrebările au rămas în viaţa mea, a fratelui meu, a tatălui şi a altor cunoştinţe, rude, prieteni. Am insistat să o văd cât era internată. Am sunat zilnic, am încercat să păstrez legătura, să mă informez, să aflu veşti. Aproape toate erau încurajatoare, bune, era speranţă şi nădejde. Dar dezamăgirea, tristeţea şi disperarea au atins limite greu de suportat când am dus hainele mamei să fie îmbrăcata cu un costum drag ei, să fie încălţată cu pantofi, personalul medical, care supraveghea predarea trupului mamei, au refuzat categoric, afirmând că aşa e protocolul de la Ministerul Sănătăţii, de la ISU, de la Arafat, că în cazurile de deces de Covid, morţii nu se îmbracă. Mama, biata mamă, era dezbrăcată şi aşa au tras fermoarul sacului cu fund dublu şi au pus capacul sicriului peste ceea ce era  trupul şi zâmbetul trist al mamei mele. Ce să fac, cum să procedam ca familie, ca prieteni şi cunoştinţele să vadă ce incredibile vremuri trăim“, a mai spus Nagy Ovidiu Marian.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel