Povestea celor care depun jurământ de castitate. Cele mai multe virgine consacrate trăiesc în Franța, Italia și România

O anchetă BBC dezvăluie faptul că pe glob există peste 4.000 de virgine consecrate. 

Acestea, spre deosebire de călugărițe, aleg să trăiască integrate în societate, dar depun jurământ de castitate și se căsătoresc cu Iisus Hristos, în cadrul unei ceremonii oficiate de preoți. Cele mai multe trăiesc în Franța și Italia, dar și în România și Polonia.

O profesoară, în vârstă de 41 de ani din Marea Britanie, și-a cumpărat rochie de mireasă, văl și inel, dar, când a ajuns în fața altarului, în fața preotului care oficia ceremonia religioasă, niciun mire nu era alături. Se căsătorea cu Iisus Hristos. Femeia este ceea ce se cheamă virgină consacrată, vocație asumată de femeile din biserica catolică care vor să fie miresele Domnului, relatează BBC.

Chiar și în interiorul bisericii, fenomenul este puțin cunoscut, în parte pentru că această vocație a fost recunoscută oficial de biserică abia acum 50 de ani.

În timpul ritualului religios, candidata, îmbrăcată ca o mireasă, face un jurământ de castitate pe viață și promite să nu aibă relații sexuale sau romantice. Femeile poartă și verighetă, ca simbol al angajamentului față de Iisus Hristos.

Vaticanul spune că numărul acestor femei este în creștere, în cele mai diverse zone geografice.

Cele mai multe, 1.220 trăiesc în Franța și Italia, dar și în SUA, Mexic, România, Polonia, Spania, Germania și Argentina.

Spre deosebire de călugărițe, care se pot alătura oricând unei mănăstiri și pot depune un jurământ de castitate ulterior, fără a fi obligate să fie fecioare, așa zisele mirese ale Domnului sunt virgine și își continuă viața.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy