Portugalia. 25 de români strânși la liturghie în subsolul unei clădiri, în timpul interdicției date din cauza coronavirusului

25 de români care participau la liturghia de duminică într-un lăcaș de cult situat la subsolul unei clădiri din Braga au fost legitimați și trimiși imediat în case, fiind interzisă adunarea oamenilor în grupuri, precum și oficierea serviciului religios în prezența publicului. 

Aproximativ 25 de persoane au fost depistate de Poliția Securității Publice (PSP), la Praça Camilo Castelo Branco, din Braga, în timpul unei ceremonii de cult religios. Potrivit O MINHO, grupul era format din cetățeni de naționalitate română, care s-au adunat în camera de zi a unei galerii de magazine de sub sediul filialei Sporting din oraș pentru a participa la liturghia de duminică.

În această perioadă, ca în majoritatea statelor europene, adunările în grupuri, precum și participarea la slujbe religioase este interzisă din cauza măsurilor restrictive declarate din cauza focarului noului coronavirus, care cauzează boala Covid-19.

PSP a fost alertat și s-a grăbit la fața locului cu trei autoutilitare. Autoritățile i-au identificat pe participanți, apoi i-a trimis pe toți acasă, și în mai puțin de cinci minute, toată lumea se dispersase deja.

Sărbătorile religioase și alte evenimente care implică concentrarea oamenilor sunt interzise, decretul Guvernului stabilește măsuri drastice în perioada stării de urgență cauzată de pandemia de Covid-19.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy