Polițistul român împușcat în SUA, externat din spital: "Tyler Moldovan deschide ochii, zâmbește și îi recunoaște pe ceilalți"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Polițistul român împușcat în America a fost externat din spital: "Tyler Moldovan deschide ochii, zâmbește și îi recunoaște pe ceilalți".

Tyler Moldovan, polițistul român din cadrul Departamentului de Poliție din Phoenix care a fost împușcat în cap în decembrie, a fost externat recent din spital, relatează presa străină. Tânărul se află în continuare sub supraveghere medicală.

Departamentul de Poliție din Phoenix a anunțat recent că ofițerul Tyler Moldovan, care a fost grav rănit după ce a fost împușcat în decembrie anul trecut, a fost externat de la Spitalul St. Joseph.

Ofițerul de origine română a fost transportat la o unitate medicală nedeclarată, unde va continua să primească îngrijiri medicale și se vor face eforturi de recuperare, notează azcentral.com.

Vezi mai multe: SUA. Polițistul român împușcat, considerat erou. Tyler Moldovan se zbate acum între viață și moarte: „Nu sunt foarte bune veștile”


În urmă cu aproape trei săptămâni, soția lui Tyler, Chelsea Moldovan, a declarat că soțul ei a făcut progrese "minunate", potrivit unei postări pe Twitter.

Polițistul român împușcat în SUA, externat din spital

 

Ea a spus că "lumea ei a fost dată peste cap" când soțul ei "aproape și-a pierdut viața făcând ceea ce îi place, slujindu-și comunitatea ca ofițer de poliție în Phoenix". Tânăra a mai afirmat că soțul ei a deschis recent ochii, a recunoscut persoanele din jurul său și a răspuns cu expresii faciale, dar era încă conectat la aparate.

Ambasadorul României în SUA: "Medicii spun că starea lui este acum stabilă".

 „Tyler Moldovan deschide ochii, zâmbește și îi recunoaște pe ceilalți“

 

"M-am bucurat să citesc știrea despre starea polițistului de origine română Tyler Moldovan, care se află în spital după ce a fost împușcat în timpul unei intervenții chirurgicale în Phoenix, Arizona. Potrivit departamentului de poliție, Tyler Moldovan își deschide ochii, îi recunoaște pe ceilalți și zâmbește. Medicii spun că acum este în stare stabilă. Este o veste uimitoare că rugăciunile noastre au fost ascultate și ne dă o nouă speranță pentru recuperarea sa", a scris recent pe Facebook Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Tyler a fost împuşcat de un individ, pe 14 decembre, în timp ce apăra comunitatea. Ajuns la locul unui incident banal, poliţiştii au organizat marţi dimineaţă, într-o zonă din Phoenix, un perimetru pentru a localiza un individ care perturba liniştea publică. Ofiţerul Moldovan îl întrebase pe suspectul pe care l-a identificat dacă are arme, iar acesta i-a spus că nu. În acel moment, suspectul a scos o armă şi l-a împuşcat pe ofiţerul de 22 de ani, de aproximativ opt ori, inclusiv în cap. Individul a continuat să tragă în Moldovan după ce acesta a căzut la pământ.

Apoi, atacatorul a fost imobilizat de colegii ofiţerului Moldovan, iar acesta a fost resuscitat şi dus la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel