SUA. Polițistul român împușcat, considerat erou. Tyler Moldovan se zbate acum între viață și moarte: „Nu sunt foarte bune veștile”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În Statele Unite ale Americii, un tânăr de 22 de ani de origine română, ofițer în Arizona, a ajuns erou după a fost împușcat de un individ căutat pentru că făcuse manevre periculoase pe șosea.

Polițistul reușise să îl identifice într-un bloc și, când a mers la el acasă, a fost secerat de gloanțe. După incident, ofițerul Moldovan a fost la spital, iar doctorii speră să îi salveze viața.

Ofițerul de poliție Tyler Moldovan era în misiune de patrulare când, prin stație, a fost trimis să intervină în cazul unui șofer care facea manevre periculoase pe o șosea.

A identificat vehiculul în parcarea unui complex de locuințe din Phoenix, Arizona, apoi a urcat în apartamentul unde avea informații că se află cel urmărit. Individul se ascundea în spatele unui perete, iar când l-a văzut pe polițistul român a luat arma și a tras. 

 

Este căsătorit din vară cu o româncă și voiau să vină în țară, la Oradea

 

„A deschis focul asupra lui Moldovan, împuşcându-l de mai multe ori. Ceilalţi poliţişti aflaţi la faţa locului au reuşit să-l imobilizeze pe suspect. Nici unul dintre aceştia nu a apucat să deschidă focul”, a precizat Jeri Williams, șeful Poliției din Phoenix.

Tyler Moldovan împlinise 22 de ani luna trecută. În poliția statului Arizona lucrează ca ofițer din martie, imediat dupa ce a absolvit Academia de Poliție.

Într-un spital din Phoenix, doctorii încearcă acum să îi salveze viața.

„Toată lumea a mers la spital să fie aproape de el. Așteaptă vești, din păcate nu sunt foarte bune veștile”, a spus Teodor Bănoi, o rudă a tânărului, potrivit Știrile PRO TV.

„Se pare că un pic mișcă picioarele, pleoapele, noi credem totuși că Dumnezeul nostru va lucra și va începe procesul de vindecare”, spune Radu Opat, socrul lui Tyler Moldovan, conform sursei citate.

În spital, ofițerul Tyler Moldovan este vegheat de soția lui - o tânără de origine română, cu care se căsătorise în vară și plănuia să vină în vacanță, la Oradea, de unde se trag ai lui. În Statele Unite ale Americii, tânărul polițist este considerat erou. 

 

Familia sa a plecat în SUA înainte de 1989 

 

„Tyler a făcut exact ce ne aşteptăm să facă toţi ofiţerii de poliţie. Şi asta înseamnă să lupte. Şi să continue să lupte. Rugaţi-vă pentru noi!”, susține Jeri Williams, șeful Poliției din Phoenix.

„Era un vis al lui să fie polițist”, a precizat Teodor Bănoi, rudă.

„Și noi și părinții lui am fost tot timpul îngrijorați de o astfel de carieră”, a spus Radu Opat, socrul.

„Poliţiştii îmbracă uniforma în fiecare zi fără să ştie ce se va întâmpla cu ei când intră în tură. Ei sunt adevăraţi eroi!”, a adăugat Jeri Williams, șeful Poliției din Phoenix.

Individul care l-a împușcat pe Tyler Moldovan are un trecut violent. Essa Williams ieșise din închisoare anul trecut, după ce fusese condamnat pentru jaf armat. Acum este acuzat de crimă de gradul întâi, port ilegal de armă și împotrivire la arestare.

Tyler Moldovan provine dintr-o familie de români plecați în Statele Unite înainte de Revoluția din 1989. În Arizona, unde el este polițist, face parte dintr-o comunitate de 30.000 de români. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel