Poliţiştii vâlceni au oprit vineri toate maşinile înmatriculate în Ucraina care au trecut pe DN 7

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Poliţiştii vâlceni au oprit vineri toate maşinile înmatriculate în Ucraina care au trecut pe DN 7, într-o acţiune preventiv-umanitară menită să îi ajute pe refugiaţii din ţara vecină să călătorească în siguranţă către zonele în care vor să ajungă, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

"În cadrul activităţii, le-au fost oferite conducătorilor auto, dar şi pasagerilor cafea, apă, alimente şi produse alimentare, cu scopul de a lua o pauză şi pentru a putea ajunge în siguranţă la destinaţie, având în vedere distanţele mari pe care le au de parcurs. Gestul umanitar a adus speranţă, bucurie şi recunoştinţă în sufletele lor, pline de suferinţă, iar poliţiştilor sentimentul de mulţumire sufletească", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Georgiana Stancu.

Reprezentanta Poliţiei Vâlcea a spus că şoferii ucraineni au fost totodată sfătuiţi să facă pauze de la condus ori de câte ori se când se simt obosiţi şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi de trafic, pentru a evita producerea unor evenimente rutiere nedorite. 

Olaf Scholz a vorbit cu Vladimir Putin

 

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat prin telefon, vineri, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin l-a anunţat că urmează o nouă rundă de negocieri cu Kievul şi au stabilit să menţină contactele.

"Cancelarul Olaf Scholz a discutat telefonic, vinerea aceasta, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. În conversaţia de aproximativ o oră, cei doi lideri au făcut un schimb de puncte de vedere pe subiecte de dispută. Cancelarul s-a declarat preocupat în legătură cu informaţiile şi imaginile grave care vin de zile întregi din Ucraina. A cerut Rusiei să oprească imediat operaţiunile militare şi să permită accesul organizaţiilor umanitare", anunţă Guvernul de la Berlin.

"Preşedintele Putin l-a informat pe cancelar că Rusia şi Ucraina au programat pentru acest sfârşit de săptămână a treia rundă de negocieri. Putin şi Scholz au stabilit să aibă noi discuţii", precizează Guvernul Germaniei.

Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au ajuns, joi seară, în cursul negocierilor desfăşurate în Belarus, la un acord asupra creării de coridoare umanitare, posibil printr-un armistiţiu temporar, iar negocierile ar urma să continue în a treia rundă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel