Poliţişti de frontieră români, relocaţi la graniţa ungaro-austriacă pentru a-şi ajuta concetăţenii care vin în România

Andreea Cosma |
Data publicării:

Doi poliţişti de frontieră români au fost trimişi la frontiera ungaro-austriacă, pentru a lucra în punctul de trecere Hegyeshalom - Nikelsdorf, unde vor oferi informaţii celor care merg spre România privind rutele disponibile şi vămile care nu sunt aglomerate.

"În continuarea măsurilor de fluidizare a traficului la graniţa româno-ungară, precum şi în contextul măsurilor adoptate în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, începând cu data de 26 mai, MAI - Poliţia de Frontieră Română a trimis doi poliţişti de frontieră în misiune operativă la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom - Nikelsdorf, situat la graniţa ungaro-austriacă. Cei doi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră vor colabora cu autorităţile austriece şi ungare de aplicare a legii din punctul de frontieră, în sensul gestionării eficiente a fluxului de pasageri care se deplasează spre România. Pe timpul misiunii, poliţiştii de frontieră români vor relaţiona cu cetăţenii români aflaţi la frontiera Austriei cu Ungaria, vor distribui materiale informative şi îi vor îndruma pe aceştia pentru a alege cel mai potrivit itinerariu către punctele de frontieră operaţionale la graniţa comună, în funcţie de valorile de trafic înregistrate şi de localitatea de destinaţie", se arată într-un comunicat transmis de Poliţia de Frontieră.

Pentru a-i ajuta pe cei care tranzitează Ungaria spre România, au fost realizate flyere pe care se regăsesc informaţii utile călătorilor şi o hartă cu itinerariile de deplasare pe care le pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară.

Autorităţile amintesc că la frontiera de vest sunt operaţionale, pentru efectuarea formalităţilor de control pentru traficul de persoane, respectiv automarfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), următoarele puncte: Petea şi Urziceni (în judeţul Satu Mare), Valea lui Mihai şi Borş (Bihor), Vărşand, Turnu, Nădlac I şi Nădlac II (Arad).

Prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri: Salonta, Săcuieni (Bihor) şi Cenad (Timiş). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel