Poliția belgiană, neputincioasă în fața unei familii de romi

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Autoritățile din Belgia, obligate să renunțe la renovarea unei clădiri din cauza unor români care au intrat prin efracție. Evacuarea este interzisă în anotimpul rece!

 

Presa belgiană relatează pe larg despre situația cu care au ajuns să se confrunte autoritățile din orașul Gent din cauza unei familii de români de etnie romă. Autoritățile locale au fost obligate să sisteze lucrările de consolidare și modernizare a unei clădiri abandonate situată în cartierul rezidențial Muide după ce imobilul a fost ocupat cu forța de către mai mulți chiriași nepoftiți.


Potrivit vecinilor imobilului, inițial aici și-au găsit un adăpost mai mulți consumatori de droguri, care după câteva razii ale poliției au plecat de bună voie. Numai că la scurt timp a apărut și o familie de români, de etnie romă, care a ocupat un apartament.


Somați de către autorități să părăsească clădirea, romii au declarat nu au unde să meargă împreună cu copiii minori, iar singura variantă ar fi să stea pe străzi fără un acoperiș deasupra capului.

Culmea, legea belgiană este de partea chiriașilor.  Potrivit legislației este strict interzisă evacuarea unor persoane în sezonul rece, așa că autoritățile s-au văzut obligate să renunțe momentan la procesul de renovare a clădirii deoarece aceasta este acum ocupată.


Însă reprezentanții Primăriei din Gent nu s-au lăsat mai prejos și au dat în judecată familia de români pe motiv că în momentul în care au intrat în imobil acesta era încuiat și astfel romii au intrat prin efracție. Mai mult, imobilul se afla în plin proces de consolidare iar apartamentele urmau să fie oferite spre închiriere la prețuri avantajoase persoanelor care doreau să locuiască în zona.


Bărbatul de etnie romă le-a declarat jurnaliștilor că “într-adevăr am intrat prin efracție dar am făcut acest lucru pentru că nu mai aveam unde să stăm. Practic locuiam sub cerul liber. Noi am încercat să închiriem un apartament în zonă dar nu am putut. Eu nu am unde să lucrez iar să folosim bani din alocația copiilor ne este imposibil cu toate că primim lunar  aproape 1000 de euro. Prețurile chiriilor sunt foarte mari aici.”


La rândul său, Matto Langeraert, purtătorul de cuvânt al poliției din Gent a declarat că pentru moment nu pot face nimic cu toate că actualii locatari au intrat prin efracție în clădire. Însă acest lucru este pe cale să se schimbe de vreme ce Parlamentul a amendat legea astfel încât poliția să poată interveni în situația în care un imobil este ocupat prin efracție: “Mai așteptăm doar publicarea modificărilor în Monitorul Oficial iar apoi intervenim” a declarat Matto Langeraert citat de presa locală din Gent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel