PMP, scrisoare DESCHISĂ către ministrul Afacerilor Externe! Apel pentru un tânăr ROMÂN care a suferit un ACCIDENT în SUA

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Deputatul PMP, Cătălin Cristache, a adresat astăzi, o scrisoare deschisă ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, prin care solicită autorităților competente să ia măsuri urgente pentru salvarea unui tânăr român, Graţian Dinu, victima unui accident de maşină în Cape May. 

Incidentul a avut loc pe data de 1 august, când Graţian Dinu a fost lovit de un autoturism în timp ce mergea cu bicicleta. A fost transportat cu elicopterul la spitalul AtlantiCare Regional Medical Center din Atlantic City, unde a primit îngrijirile medicale de urgenţă, însă asigurarea medicală nu acoperă toate serviciile de care are nevoie și riscă externarea.

Redăm mai jos textul scrisorii deschise:

„Consulatul General al României de la New York a fost informat despre situaţia lui Graţiano Dinu, dar, la aproape două săptămâni de la accident, nu s-a dispus absolut nicio măsură în acest sens. Practic, tânărul gălăţean a fost lăsat de izbelişte de statul român. Mă întreb dacă la fel s-ar fi întâmplat în cazul în care un cetăţean american ar fi avut parte de un accident similar pe teritoriul ţării noastre. Refuz să cred că statul român nu poate face nimic în acest caz.

Mama sa, doamna Ramona Dinu, cunoscută antrenoare de patinaj artistic, s-a deplasat pe 10 august în SUA, dar este în situaţia de a nu avea nici măcar un loc în care să stea şi nu dispune de sumele necesare pentru a plăti spitalizarea.

Doamnă ministru,

Vă rog să dispuneţi verificări la Consulatul de la New York şi să acordaţi sumele de bani necesare pentru îngrijirile medicale pe care le necesită Graţian Dinu. Ştiu că sunteţi cu un pas în afara guvernării, dar puteţi să faceţi o faptă bună înainte de a vă încheia scurtul mandat.

Vă pot pune la dispoziţia datele necesare pentru a lua legătura cu Ramona Dinu, dar acestea le au şi cei de la Consulatul din New York, cu care Ramona Dinu a luat legătura.

Nota Bene – Despre accidentul suferit de tânărul gălăţean, presa locală din Cape May (New Jersey) a scris în data de 2 august, articol pe care îl puteţi găsi la următorul link: https://nj1015.com/cyclist-lands-on-windshield-dwi-driver-keeps-going-cape-may-cops-say/”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel