Ploi abundente și inundații în Marea Britanie. Sute de persoane au rămas fără curent

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ploi abundente și inundații în Marea Britanie. Sute de persoane au rămas fără curent. Susra foto: twitter
Ploi abundente și inundații în Marea Britanie. Sute de persoane au rămas fără curent. Susra foto: twitter

Regatul Unit al Marii Britanii se confruntă cu ploi abundente. Infrastructura feroviară este afectată și au avut loc întreruperi de curent din cauza inundațiilor.  

Sunt așteptate blocaje pe o mare parte a rețelei feroviare din Scoția și din nord-estul Angliei, din cauza inundațiilor și a întreruperilor de curent.

O femeie a dispărut în apă, în râul Don din Aberdeenshire, nord-estul Scoției, în încercarea de a salva un câine. Căutările pentru salvarea acesteia au început vineri, însă au fost suspendate peste noapte, relatează Stirile PRO.TV.

De câteva zile, mare parte din Scoția și din nord-estul Angliei se confruntă cu ploi abundente.

În nord-estul Scoției, consiliul i-a îndemnat pe rezidenți să-și protejeze proprietățile de inundații. Localnicii din anumite zone, inclusiv Stonehaven și Inverurie, se confruntă cu întreruperi de curent.

Avertismentele de inundații severe au determinat autoritățile din Aberdeenshire să deschidă centre de odihnă pentru populația afectată de inundații.

 

Șapte avertismente de inundații grave

 

„Am avut aproape o lună de ploi în unele părți, săptămâna aceasta, și ne așteptăm din nou la același lucru în cursul zilelor de vineri și sâmbătă”, a declarat Vincent Fitzsimons, managerul serviciului de inundații din cadrul Agenției Scoțiene pentru Protecția Mediului.

În total au fost emise șapte avertismente de inundații grave și 30 de avertismente de inundații în Scoția, conform SkyNews. Au fost localizate inundații și în Edinburgh. Ploile au fost atât de abundente încât acumulările mari de apă au acoperit un sens giratoriu din vestul orașului.

Vineri, sute de oameni au rămas blocați la Gara Newcastle din cauza călătoriilor spre nordul Scoției care au fost anulate. Pasagerii au fost nevoiți să aștepte până la cinci ore pentru a se îmbarca în autobuzele care plecau din gară, puse la dispoziție de autorități.

Citește și:

 

Fenomen rar: Furtună de zăpadă, însoțită de fulgere și tunete, în statul New York

 

Un fenomen meteorologic rar pe timp de iarnă, s-a înregistrat joi seară la Buffalo, în vestul statului New York: o furtună de zăpadă cu tunete şi fulgere.

Statul New York se află sub avertizarea unui episod extraordinar de iarnă, zăpezile anunțate urmând să atingă 1,5 metri. 

Aproximativ 6 milioane de persoane din cinci state din zona Marilor Lacuri, de la Wisconsin la New York,se  aflau vineri sub alertă de ninsoare. Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, în Buffalo, al doilea oraş ca mărime din statul New York, sunt prognozate căderi de zăpadă „istorice” de peste 1,5 metri, însoţite de temperaturi foarte scăzute, relatează CNN.

În zonele din jurul oraşului Buffalo, s-ar putea depune 5 cm de zăpadă pe oră, ceea ce ar însemna că regiunea va avea parte în doar câteva ore de zăpada pe care o are în mod obişnuit într-o lună. Este o prognoză nemaiîntâlnită în ultimii 20 de ani.

 

Meteorologii anunță o iarnă normală, cu episoade de ger, chiar dacă temperaturile sunt ridicate în prezent 

 

Iarna aceasta se preconizează a fi una obişnuită pentru regimul termic al României şi nu sunt excluse episoadele de ger şi cele de temperaturi ridicate, a afirmat, joi, Florinela Georgescu, director executiv la Şcoala Naţională de Meteorologie.

"Putem vorbi de estimări detaliate pentru noiembrie şi de estimări generale pentru lunile decembrie, ianuarie şi februarie, realizate de mai multe centre internaţionale. Pe parcursul acestei ierni am putea avea o temperatură uşor mai ridicată decât mediile climatologice cu o jumătate de grad - un grad, peste medii. Acest lucru nu oferă o informaţie detaliată, este o medie pe cele trei luni, şi nu putem deduce posibilitatea apariţiei fenomenelor severe, care sunt fireşti în zona ţării noastre.

Mai degrabă aş interpreta că trebuie să ne pregătim pentru o iarnă apropiată de normal, ceea ce înseamnă intervale posibile cu temperaturi mai ridicate, cum e perioada de acum, şi nu trebuie să excludem probabilitatea de apariţie a episoadelor de ger, care se încadrează foarte bine într-o posibilă evoluţie firească în zona ţării noastre", a spus Georgescu, în conferinţa Focus Energetic.

 

Luna noiembrie - temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă



În ceea ce priveşte luna noiembrie, aceasta a început cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă şi chiar a bifat doborârea unor recorduri. De vineri temperaturile vor scădea şi, spre finalul lunii, nu vor mai depăşi 15 grade.

"Mai îngrijorător este semnalul precipitaţiilor, pentru că a plouat destul de puţin şi nici în următoarele săptămâni nu pare că va fi diferit. La iarnă, ne aşteptăm la un regim normal al precipitaţiilor, adică 30-40 de litri pe metru pătrat în fiecare din lunile de iarnă. Este destul de posibil ca stratul cel mai consistent să fie la munte, dar am putea vorbi despre acest strat consistent mai degrabă din ianuarie încolo", a adăugat meteorologul conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel