Pizza super rapidă și super ieftină, gata în doar 30 de minute. Pornește cuptorul!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pizza super rapidă și super ieftină, gata în doar 30 de minute. Pornește cuptorul!
Pizza super rapidă și super ieftină, gata în doar 30 de minute. Pornește cuptorul!

Ne place pizza și ceea ce ne place cel mai mult este să îi modificăm rețeta punând acele ingrediente care ne plac cel mai mult. A face aluatul acasă este delicios, dar bineînțeles că nu avem timp mereu. De aceea astăzi vă vom prezenta cum să faceți o pizza super rapidă și super ieftină, gata în doar 30 de minute.

Vă sfătuim să frământați de două ori mai mult decât rețeta și puteți congela jumătate, iar peste câteva zile vei avea aluat pentru încă o pizza. Se face exact în 30 de minute, iar dacă te organizezi bine pot fi chiar cu 10 minute mai puțin. Pornește cuptorul imediat ce începi și înainte să știi, vei avea pe masă o pizza delicioasă de casă.

Citește și Pizza Romană, crocantă și delicioasă. Secretul gospodinelor din Italia pentru aluatul perfect! Rezultatul va fi spectaculos!

Ingrediente:

250 g de făină albă

150 ml apă caldă (sau lapte)

12 g drojdie proaspătă sau 4 g drojdie uscată

1 lingură zahăr (opțional)

2 linguri ulei de măsline

5g sare

200 g sos de roșii cu oregano și busuioc

200 g brânză mozzarella sau altă brânză untoasă

Vezi și Pizza fără frământare. Este gata în 5 minute și extrem de delicioasă. Toata familia te va lăuda

 

Mod de preparare, pas cu pas

 

Porniți cuptorul la 250 de grade cu ventilația în sus și în jos.

Încălzim puțin apa sau laptele în cuptorul cu microunde și adăugăm drojdia dacă este proaspată. Dacă este uscată amestecăm cu făina și gata.

Apa caldă este la o temperatură de aproximativ 40º, nu fierbinte care provoacă arsuri de gradul I. Trebuie să știi asta pentru că dacă exagerezi cu căldura apei, anulezi efectul drojdiei, deci apa caldă este călduță aproape spre rece.

Într-un bol se toarnă făina amestecată cu sarea, se face o gaură în centru și se toarnă laptele sau apa călduță cu drojdia diluată, zahărul, uleiul. Se amestecă inițial cu o lingură de lemn și imediat ce începe să se formeze bulgări, puneți mâna fără teamă și frământați până obțineți o minge legată.

Se presară făină, se acoperă cu folie transparentă și în timp ce pregătești restul ingredientelor se lasa la crescut la loc călduț. Poți ajuta aluatul să crească mai repede! Pentru asta, pui jumătate de pahar (porțelan sau ceramică) de apă în cuptorul cu microunde, programează două minute la putere maximă, apa va fierbe și va genera abur și căldură. Așa că profitați, deschideți cuptorul cu microunde, îndepărtați paharul și puneți aluatul de pizza acoperit cu folie transparentă, închideți rapid cuptorul cu microunde. Vei vedea ce aluat fericit va crește imediat.

Când aluatul este gata, presară puțină făină pe o suprafață de lucru (poate fi blatul din bucatarie sau masa), aplatizeaza ușor aluatul cu mâinile.

Întindeți aluatul cu vârful degetelor, formând pizza sau întindeți-l direct cu sucitorul astfel încât totul să fie cât de subțire vă place. Este mai bine să faceți acest pas pe o hârtie de copt ca să vă fie mai ușor sa se transfere în tava pentru copt. Acoperiți cu sos de roșii, stropiți cu oregano sau busuioc și coaceți aproximativ 8-10 minute.

Odată făcută aurie, se scoate o clipă și se adaugă brânza sau mozzarella, se coace din nou 3-5 minute până când brânza se topește bine. Scoateți, stropiți cu oregano sau busuioc și serviți!

Încearcă și Mini pizza la tigaie, rețeta rapidă. Gustarea perfectă atunci când ai musafiri

 

Trucuri

 

Puteți dubla (sau tripla) aluatul rețetei și îl puteți congela pentru data viitoare. Pentru a-l dezgheța, scoți aluatul cu o seară înainte și îl lași la frigider sau îl scoți cu două sau trei ore înainte și îl lași la temperatura camerei cu punga deschisă.

În timp ce aluatul crește, puneți sosul de roșii într-o strecuratoare pentru a scurge excesul de lichid. Aluatului de pizza nu-i place excesul de apă.

Puteți coace pizza timp de 5-7 minute (fără brânză) și să o congelați. Apoi o puteți scoate din congelator și continuați coacerea oricând doriți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel