Mini pizza la tigaie, rețeta rapidă. Gustarea perfectă atunci când ai musafiri

Mini pizza la tigaie, rețeta rapidă. Gustarea perfectă atunci când ai musafiri
Mini pizza la tigaie, rețeta rapidă. Gustarea perfectă atunci când ai musafiri

Ori de câte ori ai musafiri și nu ai timp să gătești ceva complicat, mini pizza la tigaie, sau pizzete cum li se mai spune, sunt o soluție salvatoare. 

Mini Pizza la tigaie este o rețetă perfectă pentru cei care au poftă de o pizza, dar nu vor să aștepte un timp îndelungat de dospire: amesteci toate ingredientele, adaugi la final drojdia instant pentru mâncare sărată, faci pizza de dimensiunea dorită și apoi o pui în tigaie! 

Fiind mini-pizza, veți satisface papilele gustative și pofta de ceva de ronțăit a copiilor în cel mai scurt timp. Totodată, pizzetele sunt ideale pentru petreceri aniversare și pot fi umplute în funcție de gusturile și preferințele oaspeților.

Din 500 de grame de făină ies aproximativ 20 de pizze. Alte ingrediente folosite: roșii, mozzarella, oregano și un strop de ulei de măsline. 

Așadar, ai musafiri neanunțați și vrei să prepari rapid un aperitiv? Surprinde-i cu mini pizza la tigaie! 

Ingrediente (pentru aproximativ 20 de pizzete)

 

- 500 g făină

- 5 g sare

- 200 ml apă

- 30 g ulei

- 16 g drojdie uscată

Pentru topping ai nevoie de:

- sos de roșii

- brânză mozzarella (poți căuta specială pentru pizza)

- oregano

- frunze de busuioc

Mini Pizza la tigaie. Mod de preparare 

 

Mai întâi de toate, pregătim aluatul pentru pizzette: puneți făina într-un castron, adăugați sarea, uleiul, apa și, la final, drojdia.

Se frământă energic cu mâinile timp de 5 minute, până se obține un aluat compact. Nu este nevoie să crească, va crește direct în tavă. 

Luați cantitatea dorită de aluat (în funcție de mărimea pe care doriți să o dați pizzei) și frământați-l cu degetele până când obțineți o formă rotundă, tipică de pizza (puteți folosi un pahar de patiserie pentru a ușura operațiunea).

Vezi și: Cum să faci cel mai pufos și parfumat chec. 5 trucuri de la marii bucătari ai lumii

Puneți pizzettele într-o tigaie antiaderentă încinsă (nu este nevoie să o ungeți cu ulei) și gătiți-le la foc mediu-mare timp de aproximativ 5 minute pe o parte. În timpul acestei prime faze de gătire, pizzele vor crește.  Când s-a stins focul, începeți să umpleți partea gătită cu roșii, mozzarella, oregano și un strop de ulei.

Porniți din nou focul, acoperiți tigaia cu un capac [11] și lăsați-le să se gătească timp de aproximativ 10 minute. 

Servim mini pizza la masă cât sunt încă fierbinți.

Poftă bună!

Sfaturi

Puteți să vă umpleți pizzette-ul într-o tigaie după cum doriți: șuncă fiartă, bresaola, anșoa.

Dacă doriți, le puteți coace în cuptorul ventilat, la 200°, timp de 5-8 minute.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy