Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri. Rețeta care te va cuceri

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
pizza_moldoveneasca_cu_branza_de_burduf_si_oua
pizza_moldoveneasca_cu_branza_de_burduf_si_oua

Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri va deveni preferata ta. Pizza cu blat pufos se făcea pe vremuri în gospodăriile românești. Blatul de pizza pufos și înalt, încărcat cu șunca, salam, cârnați, ceapa, ardei, ciuperci, brânză și ketchup va deveni vedeta mesei.

 

 

Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri  se face din următoarele ingrediente: 500 g făină, 50 ml ulei, 300 ml apă, 1 linguriță cu vârf de sare, 1 linguriță cu vârf de zahăr, 20 g drojdie proaspătă sau 6 g uscată.

Pentru topping: sos de roșii, mozzarella, șuncă presată, șunculiță țărănească, salam țărănesc, cabanos, ochiuri de ouă, ceapă roșie, brânză de burduf și măsline. 

 

Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri , mod de preparare

 

Pentru aluat amestecăm apă călduță cu drojdia și cu zaharul, apoi adăugăm uleiul, faina și sarea. Se frământă aluatul care se asă la dospit 40-50 de minute la un loc călduț, acoperit cu un prosop.

Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei.  Blatul se unge cu un delicios ketchup de casă. Majoritatea folosesc însă ketchup cumpărat din magazin. În rețetele originale de pizza se pune doar passata di pomodoro. Primul strat sunt legumele tăiate felii. Urmează mezelurile și, în final, brânzeturile. La final, se adaugă măslinele.   

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri, s-ar putea să îți placă și rețeta  Pizza de casă: Secretul pentru un aluat perfect. Se va mânca până la ultima firmitură!

 

Pizza  poate fi băgată în cuptor. Ca orice aluat de pâine, pizza se coace la temperaturi mari de 220-230° C (cuptor preincins – temperatură maxima la cele pe gaz) timp de 15-20 de minute. Până se rumenește la suprafață.  După 20 de minute, se scoate tava din cuptor, se sparg deasupra ouăle, apoi se mai lasă încă 10 minute la copt. Pofta bună.

Dacă ți-a plăcut rețeta Pizza Moldovenească, cu blat pufos, brânză de burduf și ochiuri, s-ar putea să îți placă și rețeta Supă de usturoi cu ou poșat. Rețeta supei care ține răceala la distanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel