Supă de usturoi cu ou poșat. Rețeta supei care ține răceala la distanță

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
supa_de_usturoi_cu_ou_posat
supa_de_usturoi_cu_ou_posat

Supa de usturoi cu ou poșat este delicioasă în sezonul rece, mai ales că ține răceala la distanță. Cu o aromă puternică de usturoi și culoarea galbenă a oului poșat, te va cuceri. În plus, aromele pătrunjelului proaspăt tocat și a crutoanelor proaspăt scose din cuptor,  te va determina să o mai gătești.

Supa de usturoi cu ou poșat se face din 2 ouă, 6 căței de usturoi, zdrobiți, 1 ceapă albă tocată, supă concentrată de legume sau de pui, ½ l lapte gras, 1-2 linguri de făină albă, 2 linguri de unt, 2 linguri de pătrunjel tocat, sare și piper, după gust, dar și crutoane din pâine alba sau integrală.

 

Supă de usturoi cu ou poșat, mod de preparare

 

Ceapa se toacă mărunt. Cățeii de usturoi se zdrobesc. Unul se topește într-o tigaie adâncă, cu strat anti-aderent. Acum se adaugă ceapa tocată, care se călește până devine translucidă. Ulterior, se adaugă usturoiul zdrobit, care se călește împreună cu ceapa.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Supă de usturoi cu ou poșat, s-ar putea să îți placă și rețeta Orez cu prune uscate, afumate. Rețeta ca la bunica acasă

 

Acum e momentul pentru făină. Se adaugă alături  de ceapă și usturoi și se mestecă continuu cu o lingură de lemn.  Ulterior se toarne supa concentrată de legume și laptele. Așteptați să dea amestecul în clocot, apoi dați focul mai mic. Se lasă la fiert încă câteva minute. Se adaugă pătrunjelul tocat și ia de pe foc. Supa se asezonează cu sare și piper și se acoperă cu un capac.

Într-o oală se toarnă 2 litri de apă și o lingură de oțet. Când apa începe să farbă se dă dă focul mai mic. Oul se sparge într-o ceașcă. În oala cu apă se face un vârtej, cu ajutorul unei furculițe. În acest vârtej, se pune oul spart. Dacă este proaspăt, albușul se va strânge imediat în jurul gălbenușului i nu se va întinde în apă.

Dacă ți-a plăcut rețeta Supă de usturoi cu ou poșat, s-ar putea să îți placă și rețeta Ciorbă de varză murată. Rețeta și ingredientul secret cu care nu dai greș niciodată

 

Oul se lasă să se gătească pentru aproximativ patru minute. Se scoate apoi din apă cu o paletă și se pune în apa rece, pentru a opri procesul de gătire.  Într-un castron se pune oul poșat, apoi se toarnă un polinic de supă.

Supă de usturoi cu ou poșat se servește cu crunoane proaspăt scoase din cuptor. Poftă bună.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel