Pizza de casă: Secretul pentru un aluat perfect. Se va mânca până la ultima firmitură!

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
pizza de casa, secretul pentru un aluat perfect
pizza de casa, secretul pentru un aluat perfect

Rețeta pentru pizza de casă și aluatul perfect, făcut din doar 5 ingrediente. Crustă de pizza ușoară, care face ca preparatul să devină excepțional. Blat pufos și aromat, cu o consistență suficientă. Se va mânca până la ultima firmitură. 

Aluatul de Pizza perfect din această rețetă necesită doar 5 minute frământat manual sau 40 de secunde folosind un robot de bucătărie. Rezultatul va fi un blat o crustă ca cele obținute la cele mai celebre pizzerii italiene. Marginile umflate care sunt ușor crocante la exterior, dar pufoase și armate,  ca pâinea artizanală, în interior.

Citește și Clătite spumoase, fără făină: Aerate și pufoase, încât nu îți vine să crezi că sunt adevărate. Secretul celei mai simple rețete

Baza pentru pizza devine destul de crocantă, dar își păstrează elasticitatea iar marginile nu rămân rigide, ca la un biscuite cracker, și nu vor fi nici  subțiri, cât o coală de hârtie.

Citește și Valentine's day, rețeta magică: Tort Oreo special. Veți cuceri cu acest preparat simplu și rapid

Pizza de casă: Secretul pentru un aluat perfect și ingredientele necesare

 

600g (4 căni) făină de pâine sau făină de pizza (sau simplă / pentru toate scopurile)

2 lingurițe (6g) de drojdie cu creștere rapidă sau drojdie instant

2,5 lingurițe (15g) sare, kosher / sare de gătit

4 lingurițe (20g) zahăr alb

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

330 ml (1 1/3 căni) apă caldă.

Pentru blatul de lucru mai este nevoie de 1 lingură făină și 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin.

Instrucțiuni:

 

Așezați făina, drojdia, zahărul și sarea într-un castron mare. Se amestecă cu o lingură de lemn. Faceți o adâncitură în centru. Se toarnă ulei și apă. Se amestecă până la omogenizare, astfel încât coca să se îndepărteze de pe partea laterală a bolului. Presărați suprafața de lucru cu 1/2 din făina suplimentară. Răsturnați aluatul din castron și  frământați timp de 5 minute până când este destul de netedă

Formați aluatul într-o minge. Stropiți un bol mare cu ulei de măsline extravirgin (se poate folosi același castron). Așezați aluatul, răsturnați și frecați cu ulei. Acoperiți cu folie alimentară, apoi puneți-o într-un loc cald timp de 1-2 ore până când își dublează dimensiunea. După ce aluatul a crescut, puteți păstra în frigider bolul cu aluat timp de până la 5 zile (dacă nu a fost frământat după ce a crescut). Aroma se îmbunătățește cu timpul.

Dacă decideți să faceți pe loc pizza, atunci răsturnați aluatul din vas pe suprafața de lucru ușor prăfuit cu făină. Tăiați aluatul în 3 porții egale (330 g fiecare) - una pentru fiecare bază de pizza și frământat și din nou câteva secunde.  Pentru fiecare porție de aluat, formați o bilă, așezați bilele, cu fața netedă în sus, pe o tavă mare - la 5 cm de marginea tăvii, la 10 cm una de cealaltă.

Lăsați aluatul de pizza la crescut!

 

Presărați bilele cu puțină făină și frecați ușor până acoperiți suprafața (astfel încât să nu se lipească). Acoperiți bilele cu un prosop ușor umed. În mod alternativ, acoperiți ușor cu o foaie de hârtie de copt, apoi sigilați tava cu folie alimentară, asigurându-vă că bilele de aluat au suficient spațiu pentru a se ridica sub înveliș.

Lăsați la loc cald 1 oră până ce își dublează volumul.

Aluatu este gata de întins în tavă, iar ca topping puteți folosi orice ingrediente vă plac. Preîncălziți cuptorul la 275 ° C  Puneți raftul în treimea superioară a cuptorului. Presărați suprafața de lucru cu 1/2 lingură de făină. Așezați o bilă de aluat deasupra. Fără a atinge marginile, folosiți vârfurile degetelor și partea din spate a degetelor pentru a dezumfla ușor aluatul și întindeți-l într-o tavă rotundă de 20 cm. Apoi folosiți degetele și palmele pentru a întinde aluatul, lucrând în jurul cercului, până când este aproape de dimensiunea unei forme pentru pizza de 30cm. Lăsați 1 cm din margine neatins cât mai mult posibil (pentru margini umflate!).

Dacă ți-a plăcut aluatul de pizza, s-ar putea să îți placă și rețeta pentru Budincă de cartofi cu franzelă. Un preparat foarte simplu din caietul de rețete al bunicii

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel