Pirog - Lunițe umplute cu zarzavat. O rețetă de post ca la mama acasă. Mai tradițional, mai bun!

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Pirogul este un fel de plăcintă tradițională, care poate fi servită atât sub formă de desert, dacă este umplută cu dulceață, cât și sub formă de aperitiv, cum este în acest caz, dacă este umplută zu zarzavat. Rețeta de pirog de post este una foarte simplă și la îndemâna oricui.

Pirogul de post, sau lunițele umplute cu zarzavat, se poate face cu ingredientele pe care le ai la îndemână. Te poți juca cu ingredientele pe care le pui și se poate prepara cu spanac, cu legume și ciuperci, varză călită, și condimente după bunul plac, gustul fiind unul absolut delicios. Pirogul este unul dintre cele mai simple aperitive de post.

 

Ingrediente pentru cocă

 

 1 și 1/2 cană de făină integrală

- 1 și 1/2 cană de făină albă

-  4-5 cartofi fierți

- 20 g drojdie

- 1 linguriță miere

- 1 linguriță sare

- 1 și 1/2 canp apă călduță

 

Mod de preparare cocă Pirog

 

Din aceste ingrediente de mai sus, se frământă o cocă potrivit de tare. Se lasă la crescut 30 de minute. Apoi se întinde o foaie groasă de 3 mm din care se taie cu o cană mai mare forme rotunde, care se umplu cu următoarea umplutură de mai jos.

 

Ingrediente umplutură Pirog

 

- 1/2 cană soia granule

- 1 cană ciuperci fierte, tăiate mărunt

- 1 ceapă mare, tăiată mărunt

-  1 cățel de usturoi răzuit

- 1/2 linguriță măghiran

- 1/2 linguriță nucșoară

- 1 linguriță boia dulce

- 1 lingură condiment Vito

- sare, după gust

 

Mod de preparare umplutură Pirog

 

Se pune la înmuiat soia în apă călduță, în care s-a pus și o lingur de condiment Vito, pentru 15-20 de minute. Se stoarce și se pune într-un bol, apoi se adaugă restul de ingrediente. Se amestecă bine împreună.

Observație: Se mai poate folosi ca umplutură varza călită.

 

2. Pirog - Lu... (lunite-cu-zarzavat-2.png)

 

Cum se asamblează Pirogul - Lunițele umplute cu zarzavat

 

După ce am pregătit aluatul și umplutura, urmează să le punem împreună. Așadar, se împăturesc lunițele (devenind semi-lune), strângându-se bine capătul ca să nu iasă umplutura. Deasupra se ung cu puțin ulei și boia dulce de ardei, 

Se mai pot presăra câteva semințe de susan. Se pun lunițele în tava unsă, în prealabil, cu ulei și se dau la cuptor pentru 35-40 de minute. Rețeta aceasta are ca rezultat 6 porții.

 

Valori nutriționale

 

Calorii: 327

Proteine: 11 g

Glucide: 70 g

Fibre alimentare: 8 g

Grăsimi: 1 g

Vitamine: B1, B2, B6, C, Acid folic, 

Minerale: Cupru, Fier, Magneziu, Seleniu, Mangan

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel