Peste 2400 de reacții adverse, înregistrate în România în campania anti Covid-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că în România s-au înregistrat 2.489 de reacţii adverse în campania de vaccinare Covid-19, cele mai multe fiind generale şi locale.

Pe de altă parte, nu s-a înregistrat niciun caz de şoc anafilactic, chiar dacă 4% dintre persoanele vaccinate au raportat reacţii alergice. Potrivit doctorului Gheorghiţă, au fost 21% reacţii exclusiv locale, 74% generale şi locale şi 5% exclusiv generale.

”Din totalul persoanelor pentru care s-au raportat reacţii adverse, cele mai frecvente manifestări au fost de tipul: 53% durere, tumefacţie, erupţie cutanată, stare de oboseală, febră şi frisoane. 33% dintre persoane au raportat cefalee, 33% dureri musculare, sau articulare, 12% greaţă, vărsături, diaree, 11% stare de anxietate, 5% erupţii cutanate, 5% adenopatii – mărirea de volum a ganglionilor locali, 4% reacţii alergice, 3% parestezii – furnicături la nivelul feţei sau membrelor, 1,2% insomnie. Nu s-au înregistrat cazuri de şoc anafilactic”, a declarat Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, rata de apariţie a reacţiilor adverse este 2,8 la 1000 de doze administrate. Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că o persoană poate avea mai multe reacţii raportate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel