MediaSind, acuzații grave: Pentru administrația Gradea cheltuielile publice din starea de urgență sunt secret de serviciu!

StiriDiaspora Team / 24 mai 2020, 19:29 Salveaza PDF Comentarii

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind anunță că a luat act de refuzul Societății Române de Televiziune - SRTV transmis de președintele director general Doina Gradea împreună cu șefa compartimentului juridic, referitor la cheltuielile efectuate din bani publici în timpul stării de urgență.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala sa din SRTV - MediaSind TVR, în baza Legii 544 privind informațiile de interes public, au solicitat conducerii TVR să spună cum au chletuit banii publici. În loc să ofere informațiile cerute, Doina Gradea lansează acuzația ca i-a fost violată corespondența, motivând că întrebările formulate de MediaSind coincid cu cele ale Curții de Conturi, potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului MadiaSind.

Faptul că organizația a ales să trimită aceleași întrebări și același model transmis de Curtea de Conturi tuturor instituțiilor publice, a fost motivat de intenția noastră de a obține exact aceleași informații pe care șefa TVR le-a oferit Curtii de Conturi, susțin reprezentanții sindicatului. 

"Aceasta nu înseamnă însă că cineva a violat corespondența dintre TVR și inspectorii Curții de Conturi. De altfel, asa cum este bine stiut de toată lumea, aceste chestionare transmise tuturor instituțiilor finanțate din fonduri publice nu sunt secrete, ale având caracter public și se pot găsi inclusiv pe internet.

Este de neînteles pentru noi de ce Doina Gradea este, contrar art 16 din Constitutie, ,,mai presus de lege”.", se arată în comunicat.

Sindicatul cere încă o dată Parlamentului României să instaureze de urgență un management profesionist la SRTV, care să asigure condiții normale de muncă pentru salariați și un climat de transparență și legalitate, pentru a servi cu bună credință interesul public.


Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy