Patru români, buni de plată în Belgia. Trebuie să despăgubească parcurile cu panouri solare cu 565.000 de euro. Ce au făcut indivizii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Patru români, buni de plată în Belgia. Trebuie să despăgubească parcurile cu panouri solare cu 565.000 de euro. Ce au făcut indivizii
Patru români, buni de plată în Belgia. Trebuie să despăgubească parcurile cu panouri solare cu 565.000 de euro. Ce au făcut indivizii

Patru români au fost găsiți vinovați de instanța din Mechelen, regiunea Flandra din Belgia, pentru spargerile din patru firme. Aceștia au fugit cu cablurile de cupru ale panourilor solare. Nu numai că au provocat multe pagube materiale, dar au fost și multe pagube financiare. „Pentru că acest lucru însemna că ar putea fi produsă mai puțină electricitate pentru o perioadă de timp”, spun specialiștii.

Românii au fost arestați în iunie 2022 după ce au fost reperați de camerele ANPR (n.r. - recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare) ale poliției din Willebroek, regiunea Flandra din Belgia. Ei mergeau cu o dubă care putea fi legată de o spargere la o companie din Willebroek, unde au fost tăiate cablurile de cupru ale panourilor solare. La început, cei patru au fugit, dar polițiștii au reușit să-i aresteze.

Ulterior, polițiștii și parchetul au reușit să-i lege pe cei patru români de alte trei spargeri similare. În Zwijndrecht, în cantoanele de est și la Solar Park din Lommel, printre altele. Acesta este unul dintre cele mai mari parcuri cu panouri solare din Benelux.

Suspiciuni de fraudă la lucrătorii independenți români din Belgia: „Își iau concediu medical de patru ori mai mult decât belgienii”. Guvernul anunță „acțiuni specifice”

 

„Nu mai puteau produce energie și, prin urmare, pierdeau venituri”

 

Pagubele pe care românii le-au provocat cu furturile au fost deosebit de mari. Parcul de panouri solare Limburg a intentat un proces civil și a depus o cerere de despăgubire de peste 475.000 de euro. „Și acest lucru ar fi putut fi mult mai mare dacă asigurarea nu ar fi intervenit”, a spus avocata lor Marie Horseele. „Crede-mă, nu este vorba doar despre niște cabluri rupte care trebuiau reparate, ci și despre o cantitate mare de energie pe care nu o mai puteau produce și, prin urmare, pierdeau venituri”.

2. Patru româ... (patru-romani--buni-de-plata-in-belgia--trebuie-sa-despagubeasca-parcurile-cu-panouri-solare-cu-565-000-de-euro--ce-au-facut-indivizii-2.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

Parte civilă mai este și Eneco care a cerut despăgubiri de 162.000 de euro.

„Nu era șeful lor”. Antreprenor român, bun de plată în Belgia: Cum s-a îmbogățit cu zeci de mii de euro de pe urma a șapte muncitori conaționali

 

Despăgubiri de achitat de 563.870,52 euro

 

Parchetul a cerut împotriva celor patru români pedepse cu închisoarea de la 12 la 30 de luni cu posibilă prelungire. O pedeapsă căreia nu se opun avocații celor patru.

În domeniul civil, pledoariile au durat ceva mai mult.

După deliberarea judecătorului Mechelen, românii trebuie să plătească celor două companii de parcuri solare un total de 563.870,52 euro. De asemenea, românii au fost condamnați la câte 18 luni de închisoare.

Belgia. Șapte muncitori români, „împrumutați” de un compatriot unui om de afaceri: A câștigat peste 50.000 de euro de pe urma lor

 

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel