„Patronul mi-a cerut să plătesc cu aceste carduri”. Șofer român de TIR, arestat în Franța

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un șofer român de camion a fost arestat, ieri, în Franța, după ce ar fi cheltuit suma de 6.000 de euro cu 49 de carduri de credit frauduloase. 

Nu este prima dată când jandarmii din Narbonne, regiunea Languedoc-Roussillon din Franța, se confruntă cu acest tip de infracțiuni. Cu câteva luni mai devreme, în octombrie, tot un șofer de camion român a fost arestat de poliție pentru că a cheltuit la stațiile de taxare 5.000 de euro cu 41 de carduri de credit frauduloase. Luni, 5 decembrie, la ora locală 10:10, un alt șofer de camion român a fost arestat de militarii din grupul local de control al fluxului Narbonne la zona de odihnă Vinassan de pe A9. 

În vârstă de 44 de ani, șoferul TIR-ului se deplasa cu 49 de cărți de credit asupra sa. Potrivit companiei Vinci, care se ocupă de taxe de trecere, ar fi un prejudiciu de 6.000 de euro. Acest român conducea într-un vehicul, înmatriculat în Spania, din aprilie până în decembrie. Firma la care lucrează are sediul tot în Spania, iar angajatorul său ar fi implicat în acest caz de carduri de credit frauduloase. El ar fi fost cel care i-ar fi cerut șoferului să folosească acest mijloc de plată pentru a trece pe autostradă. 

Șofer român, atacat de conaționali pentru un loc de parcare în Germania. Ilie Matei: „Prindeți tupeu în haită și culmea, tot împotriva alor noștri”

 

Șoferul român de TIR recunoaște faptele în timp ce se află în custodia poliției 

 

Spre deosebire de acuzatul român din octombrie, acesta a recunoscut în fața jandarmilor, aflat în custodia poliției, că a folosit carduri frauduloase. Conform informațiilor noastre, văzând fotografii care îl implică, individul ar fi confirmat că este autorul.

La bordul vehiculului, jandarmii nu au găsit cardurile. Cât despre antreprenor, aflat în vacanță în România, acesta nu a fost arestat și nu a recunoscut acuzațiile. Camionul a fost confiscat de autorități. Investigațiile sunt încă în desfășurare. 

Strigăt disperat al șoferilor români de TIR, după ce tâlharul care l-a jefuit pe 'nea Alexandru' în benzinărie a fost eliberat, la câteva ore distanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel