Strigăt disperat al șoferilor români de TIR, după ce tâlharul care l-a jefuit pe 'nea Alexandru' în benzinărie a fost eliberat, la câteva ore distanță

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român a fost jefuit de alți conaționali într-o benzinărie din Slovenia. Victima a sunat la poliție, unul dintre tâlhari a fost reținut, însă la doar câteva ore distanță a fost eliberat. Un cunoscut șofer de camion din România trage acum un semnal de alarmă. 

Sâmbătă, StiriDiaspora relata despre cazul revoltător al românului care a fost jefuit de conaționali într-o benzinărie din Slovenia. În acel moment se știa doar că unul dintre hoți a fost arestat de poliția slovenă. Ei bine, din păcate, tâlharul a fost eliberat la doar câteva ore distanță. 

Șoferul de camion Ilie Matei, cunoscut și ca "Omul șoselelor" trage un semnal de alarmă: 

"Mai e aceasta o meserie sigură pe teritoriul European ?? Mai putem face ceva pentru noi sau singură cale este să ne facem singuri dreptate? Acesta este colegul nostru Alexandru Chil și locuiește în Cavnic. Un om cu o vârstă respectabilă și cu o experiență vastă pe șosele. Încă lucrează la vârstă dansului în trafic internațional pentru o companie maramuresană. Acum două seri, Alexandru a oprit într-o parcare în Slovenia lângă Ljubljana. La miezul nopții a auzit zgomote ciudate și s-a trezit. Când a dat perdeaua, unul tot de-al nostru, cu o Scania înmatriculată în Argeș încerca să îi fure motorină. Fiind un echipaj de poliție în zona, imediat s-a sesizat și l-au reținut pe făptas. Până aici cred că știți toți povestea pt că a apărut live pe toate grupurile și rețelele de socializare ...

Ceea ce poate nu știati este deznodământul acestei povești: După câteva ore de la arestarea individului, poliția slovenă a hotărât să îl elibereze. Acesta, însoțit de alți trei indivizi cu o altă Scania înmatriculată tot în Argeș, s-au întors cu tupeu în parcare și l-au jucat în picioare, la propriu, pe sărmanul coleg al nostru care nu a făcut decât să își apere mașina și combustibilul de acești netrebnici. L-au pus jos și l-au bătut cu picioarele până l-au lăsat lat acolo. Surpriză sau nu, omul plin de sânge și vânătăi a chemat din nou poliția slovenă. Aceștia au REFUZAT să îi accepte plângerea pe motiv că indivizii deja plecaseră și probabil nu îi mai puteau găsi pe teritoriul sloven.

Omul șoselelor: "Sunt indiferenți la viața unuia care nu-i de-al lor?"

 

Deci cam atât valorează viața unui camionagiu în fața unor atacatori? Atât poate face poliția pt noi? Ce e ciudat că în nici un alt stat nu ești bântuit de mașini civile ale poliției, de echipaje și controale cum ești în acest mic stat, însă se pare că sunt indiferenți la viața unuia care nu e de-al lor...asta după ce acum doi ani indiferența poliției franceze lua viața unuia de-al nostru, Mihai Spătaru, cel care prin jertfa lui a ridicat multe semne de întrebare asupra securității comunităților truckers la nivel european. Să trecem cu vederea. Asta nu se poate!

Nu vreau să știu că trebuie să mă înarmez pt a face meseria asta, nu suntem mercenari, ci șoferi! Rog autoritățile competente să se sesizeze în acest caz! Am trimis deja detalii unor oameni influenți și sper că acești tâlhari să dea socoteală! Au găsit un bătrân muncitor și aproape l-au desfigurat, singură lui vină fiind că își câștigă pâinea cinstit de pe urma unui volan! Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți !

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel